MENIU

Usain Bolt şi-a pierdut "fulgerul" după ce s-a acoperit de glorie sportivă şi s-a îngropat în bani

''Legenda'' sprintului mondial, Usain Bolt, revine în competiție în proba de 100 m vineri seară, la Londra, în reuniunea din circuitul atletic Liga de Diamant. "Fulgerul" Bolt pune din nou piciorul pe pista de concurs după șase săptămâni de pauză în care şi-a rezolvat unele probleme fizice și cu exact o lună înainte de Mondialele de la Beijing. De această dată, "Insane Usain" nu are de gând să-şi fixeze niciun obiectiv greu de atins, cum ar fi un timp măcar apropiat de recordurile sale mondiale de pe altă planetă.

De două sezoane încoace, Usain Bolt, omul cel mai rapid din lume este jenat de probleme la nivelul bazinului și la piciorul stâng.

''Am muncit mult în ultima vreme pe prima parte a cursei și, dacă o fac bine, timpul vine de la sine'', a declarat joi sextuplul campion olimpic într-o conferință de presă, în capitala britanică.

''Am două curse (serii și finală — n.r.) pentru a pune în practică ședințele de antrenament'', a adăugat Bolt (28 ani).

''Bineînțeles că ambele curse de mâine sunt importante în perspectiva Mondialelor, unde voi alerga în toate probele de sprint: 100 m, 200m şi în ștafeta de 4x100m'', a precizat triplul medaliat cu aur la JO 2012 de la Londra.

În acest sezon, Bolt a alergat într-o cursă de 100 m, realizând 10sec12/100, pe ploaie, pe 19 aprilie, la Rio de Janeiro, într-un concurs demonstrativ, la invitația Jockey Club local.

Mai multe articole despre:
Beijing campionat mondial sprint Usain Bolt fulgerul