MENIU

US OPEN 2016. Simona Halep victorie zdrobitoare în primul tur

Simona Halep, locul 5 WTA, a învins-o pe sportiva belgiană Kirsten Flipkens, numărul 68 mondial, cu 6-0, 6-2, în primul tur de la US Opean. 

Urmărită din tribunele Arthur Ashe Stadium de Nadia Comăneci, Halep s-a impus fără niciun fel de emoţii, diferenţa de valoare fiind prea mare între cele două sportive. Românca a pus în scenă jocul ei agresiv, cu unghiuri ample, deschise pe laturile terenului, pe care l-a arătat şi la Montreal şi la Cincinnati. Concentrată de la prima minge, Halep a slăbit ritmul în final şi i-a permis belgiencei să puncteze şi ea pe tabelă, după ce a salvat o minge de 0-6, 0-6. Flipkens a încercat să alterneze loviturile, să pună scurte şi să vină la fileu, fără succes însă, adversara ei fiind în mare formă şi foarte bine pregătită fizic.

În primul set, cel mai echilibrat ghem a fost la 5-0, pe serviciul româncei. Flipkens a avut două mingi de break, dar Halep le-a anulat şi a încheiat setul cu 6-0 după 24 de minute.

În cel de-al doilea set, Halep i-a oferit rivalei o minge de break tot în ghemul al şaselea, după ce a avut posibilitatea să pună capăt meciului cu 6-0, 6-0. Românca a făcut dublă greşeală şi Flipkens a reuşit să câştige primul ei ghem în acest meci. Ea a mai luat un ghem, înainte ca Halep să se impună cu 6-2, după 59 de minute de joc. 

Aceasta a fost a cincea victorie pe care Simona Halep a obţinut-o în faţa jucătoarei belgiene, din tot atâtea meciuri disputate.

Simona Halep o va întâlni pe sportiva belgiană Kirsten Flipkens, numărul 68 mondial, de la ora 18.00, pe arena Arthur Ashe.

Halep şi Flipkens au mai fost adversare până în prezent de patru ori şi de fiecare dată învingătoare a fost românca. 

Dacă va trece de sportiva belgiană, Halep o va întâlni pe câştigătoarea meciului Lucie Safarova (Cehia, 35 WTA) - Daria Gavrilova (Australia, 45 WTA).

Mai multe articole despre:
Tenis Simona Halep jucătoare