MENIU

US OPEN 2015. Simona Halep joacă de la ora 18

Simona Halep

US OPEN 2015. Simona Halep (cap de serie 2) şi Marina Erakovic (99 WTA), va juca în primul tur al ultimului turneu de Grand Slam al anului.

US OPEN 2015. Alexandra Dulgheru va evolua şi ea, tot de la ora 18:00, împotriva lui Angelique Kerber (favorită 11) pe arena Grandstand, în timp ce Irina Begu va lupta cu Olga Govortsova pentru un loc în runda a doua, de la aceeaşi oră, pe terenul 15.

US OPEN 2015. Premieră pentru Simona Halep

Simona Halep bifează încă o premieră în cariera ei. La turneul de la US Open numărul doi mondial va juca şi la dublu mixt cu Horia Tecău. Românca este în mare formă după două finalele la Toronto şi Cincinnati, şi încearcă să-şi depăşească performanţa din 2013 la Flashing Medows, când a ajuns în runda a patra.

Simona Halep va debuta la US Open marţi, când o va întâlni pe Marina Erakovic, din Noua Zeelandă. Pe partea ei de tablou se află Petra Kvitova, numărul 4 mondial, care tocmai a câştigat turneul de la New Heaven în faţa compatrioatei Lucie Safarova. Cehoaica se află şi ea în mare formă şi ar putea să o întâlnească pe Simona în sferturi. Românca le va evita, în schimb, până în finală pe Maria Şarapova şi Serena Williams.


De asemenea, Halep a anunţat că va face pereche cu cel mai bun tenisman român de dublu şi câştigător la Wimbledon în acest an, Horia Tecău. Cei doi s-au pregătit împreună la New York şi au luat decizia de a se înscrie la dublu mixt. Tecău a câştigat Australian Open la dublu mixt în 2012 când parteneră i-a fost Bethanie Mattek-Sands.

Irina Begu se află și ea în continuare pe locul 28, în timp ce Monica Niculescu (41), Alexandra Dulgheru (52) și Andreea Mitu (75) au coborât fiecare câte un loc, scrie Agerpres.ro.

La dublu, Irina Begu este cea mai bună reprezentantă a României, pe locul 49, o treaptă mai jos față de săptămâna precedentă, Raluca Olaru a coborât și ea un loc și e pe 53, în timp ce Monica Niculescu a pierdut o poziție, ajungând pe 61.

În ierarhia Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor, Simona Halep este în continuare a doua, după Serena Williams.

În clasamentul încasărilor din circuitul profesionist, Halep, cu 2,7 milioane dolari, se află pe locul al treilea, după Serena Williams (9,7 milioane) și Maria Șarapova (3,2 milioane).

Clasamentul WTA la simplu
1 (1). Serena Williams (SUA) 12.721 puncte
2 (2). Simona Halep 6.130
3 (3). Maria Șarapova (Rusia) 6.035
4 (5). Petra Kvitova (Cehia) 4.995
5 (4). Caroline Wozniacki (Danemarca) 4.740

Mai multe articole despre:
Tenis US OPEN 2015 Simona Hale