MENIU

UPDATE | Ionuț Lupescu iese din cursa pentru șefia FRF?! Cum a reacționat

UPDATE | Ionuț Lupescu a reacționat, în urma informației care a inflamat toată presa sportivă și nu numai, potrivit căreia nu va mai candida la alegerile pentru președinția FRF, programate la 18 aprilie.

"Referitor la decizia instanței de astăzi, față de contestația FRF la dispozițiile MTS, oricare va fi decizia, aceasta nu este definitivă, dacă MTS va face recurs. În orice situație, există soluții. Îi asigur pe toti membrii afiliați și publicul larg că voi candida pentru președinția FRF, în ciuda încercărilor procedurale ale Federației de a mă împiedica să fiu pe buletinele de vot, pe 18 aprilie. 

Actuala conducere a FRF și-ar dori să câștige la masa verde, nu pe teren. Este singurul mod în care poate câștiga alegerile, lucru care nu se va întâmpla. Competiția se va disputa pe teren și eu voi fi acolo", a comentat Lupescu pe pagina sa de Facebook.

UPDATE | Adrian Stângaciu, juristul FRF care a reprezentat Casa Fotbalului la litigiul câștigat în prima instanță cu Ministerul Tineretului și Sportului, a făcut câteva precizări importante.

"Acest proces nu este împotriva lui Ionuț Lupescu sau a altor candidați, ci împotriva MTS, care, abuziv și fără temei legal, ne-a respins modificările din statut", a declarat Adrian Stângaciu pentru Gazeta Sporturilor.

Foarte important! Răsturnare de situație. Conform GSP, în cazul în care Ionuț Lupescu ar câștiga președinția FRF, iar ulterior FRF ar obține în instanță avizul pentru modificările statutului, acest lucru nu va influența rezultatul alegerilor. Asta întrucât, spun cei avizați, alegerile au la bază statutul în vigoare în momentul desfășurării lor.

Totuși, dacă decizia Tribunalului ar fi venit mai devreme și s-ar fi judecat și recursul, Ionuț Lupescu nu ar fi avut voie să candideze pentru șefia FRF, potrivit GSP.

Alegerile FRF sunt programate pentru data de 18 aprilie. Răzvan Burleanu și Ionuț Lupescu sunt principalii favoriți.

UPDATE | O decizie a Tribunalului privind avizarea noului statut al FRF nu va fi dată mai devreme de un an şi jumătate, incluzând contestaţiile. Astfel, Ionuţ Lupescu poate candida fără probleme la alegerile care vor avea loc pe 18 aprilie, a informat Digi Sport.

Dacă Ionuț Lupescu va fi înscăunat şef la FRF, iar Tribunalul va aviza în cele din urmă noul statut, alegerile vor fi anulate, iar "Kaiserul" va fi eliberat din funcţie, a susținut www.digisport.ro, care ulterior a șters informația de pe site.

---------------------------------

Știrea inițială

Lovitură de proporții: Ionuț Lupescu ar putea pierde dreptul de a candida la președinția FRF, ca urmare a unei decizii luate azi de justiția română, a scris Gazeta Sporturilor.

Este vorba despre o hotărâre a Adunării Generale FRF din 27 mai 2017, pe care MTS a ignorat-o.

Azi, Curtea de Apel București a admis solicitarea Federației de a obliga Ministerului Tineretului și Sportului să valideze acele modificări, care într-un final ar putea anula candidatura lui Lupescu la șefia FRF!

La Adunarea Generală de anul trecut, actuala conducere a Federației a schimbat un punct din regulament astfel: "Un candidat poate participa la alegeri doar dacă a îndeplinit un rol activ în cadrul fotbalului asociație (ca jucător sau ca oficial în cadrul FRF/LPF/AJF/AMFB sau structuri sportive) pentru cel puțin 2 ani în ultimii 5 ani anteriori datei la care este propus ca și candidat".

Decizia de azi a Curții de Apel nu este definitivă. Dacă MTS va face apel în termen de 15 zile, atunci cazul va continua să se judece în justiție, iar Lupescu ar putea candida.

Mai multe articole despre:
Ionuţ Lupescu FRF alegeri FRF Razvan Burleanu