MENIU

Un nou patinoar în Otopeni! Accesul va fi gratuit pentru copiii până în şapte ani

Rază de speranţă pentru hocheiul și patinajul din România. Cei peste 150 de patinatori de performanţă şi 500 de hocheişti legitimaţi din Bucureşti, care s-au antrenat pe uscat în ultimii ani, vor avea un nou patinoar din toamnă. Accesul va fi gratuit pentru copiii mai mici de şapte ani şi contra cost pentru profesioniști. 

Constructia patinoarului din Otopeni, de altfel singurul din Bucureşti, este o investiţie privată. Patinoarul acoperit va funcţiona 11 luni pe an şi va fi pus şi la dispoziţia Ligii Naţionale de Hochei. În aceeaşi clădire, la etaj, va fi şi o sală pentru gimnastică.

"Vrem să atrgem atenţia autorităţilor că se poate investi în sport mai ales într-un moment în care ştim cu toţi că sportul românesc e în mare impas, rezultate jocurilor olimpice au arătat că sportul e într-un impas", spune Silviu Gheorghe, primar Otopeni. 

Patinoarul este construit pe o suprafaţa de 20 de hectare şi are 500 de locuri.

"O să vedem campioană la hochei în 2020 pt ca va fi cs otopeni probabil. Vor fi copiii 5-4 ani dar nu excludem prezenţa echipelor profesioniste de hochei ca să aibă model cei mici", spune Bogdan Enoiu.

La începutul lui septembrie vor începe probele pe gheaţă.

"Sunt cel puţin 50 de copii în Bucureşti de la toate cluburile doar de patinaj artistic. Sportul de performanţă nu este ieftin şi să te antrenezi 2-3 ore pe zi şi dacă faci un calcul nu e deloc ieftin", spune Cornel Ghoerghe 

Lipsa antrenamentelor pe gheaţă s-a văzut în competiții.

"Se vede cât am investit, cât am investit astea sunt rezultatele, dacă investeam mai mult aveam rezultate mai bune, dacă aveam infrastructură să se antreneze în România era şi mai bine, aveam mai multe medalii", spune Ilie Năstase. 

Noua bază sportivă din Otopeni trebuie să fie gata până în 2019 și va avea şi o grădiniţă sportivă, o sală polivalentă de 5.000 de locuri, 5 terenuri de tenis acoperite şi 20 descoperite, plus un stadion cu pistă de atletism. Investiţia se ridică la 30 de milioane de euro. 

 
Mai multe articole despre:
Otopeni video patinoar