MENIU

Semifinalele Cupei României. Dinamo - FC Steaua București, ASA Tg. Mureș - CFR Cluj

<p>CUPA ROMANIEI</p>

Echipele care s-au aflat în urne astăzi, la tragerea la sorți, au jucat 56 de finale ale Cupei României. Doar ASA Tg. Mureș încă nu a ajuns în ultimul act

UPDATE: Semifinalele trase la sorți sunt Dinamo - FC Steaua București, ASA Tg. Mureș - CFR Cluj
 
În urna A au mai rămas doar două echipe, ASA Târgu Mureş şi CFR Cluj. În urma tragerii la sorţi, gruparea din Târgu Mureş a fost desemnată ca gazdă a meciului tur al acestei semifinale. 
 
A fost extrasă o echipă din urna A care a fost introdusă alături de Dinamo într-o urnă separată din care s-a decis echipa gazdă din acest prim duel al semifinalelor Cupei României. Conform tragerii la sorţi, Dinamo a fost desemnată gazdă în prima manşă, adversară în semifinale urmând a fi FC Steaua București.
 
Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur. Prima manşă va avea loc în intervalul 1-3 martie, iar returul în intervalul 19-21 aprilie.

 

38 de trofee, 56 de finale

FC Steaua București
- A câștigat de 22 de ori Cupa României
- A mai jucat de 8 ori finala competiției
- Ultimul trofeu: 2015, ”U” Cluj - FC Steaua București 0-3
- Adversari în actuala ediție: ”U” Cluj 1-0 (șaisprezecimi), FCM Baia Mare 1-1, 4-1 la 11 m (optimi), FC Viitorul 1-0 (sferturi)
 
ASA Tg. Mureș
- Cea mai bună performanță în Cupa României: sferturi de finală (2014-2015)
- Adversari în actuala ediție: Bucovina Pojorâta 4-1 (șaisprezecimi), SC Bacău 1-0 (optimi), ACS Poli Timișoara 1-1, 7-6 la 11 m (sferturi)
 
CFR Cluj
- A câștigat de 3 ori Cupa României
- A mai jucat o finală în competiție
- Ultimul trofeu: 2010, CFR Cluj - FC Vaslui 0-0, 5-4 la 11 m
- Adversari în actuala ediție: CS Balotești 1-0 după prelungiri (șaisprezecimi), FC Viitorul II 1-0 (optimi), CSMS Iași 2-1 (sferturi)
 
Dinamo
- A câștigat de 13 ori Cupa României
- A mai jucat de 9 ori finala competiției
- Ultimul trofeu: 2012, Rapid - Dinamo 0-1
- Adversari în actuala ediție: Dacia Unirea Brăila 3-2 (șaisprezecimi), Pandurii 3-2 (optimi), Astra Giurgiu 2-1 (sferturi)
 
Semifinalele se vor disputa în sistem tur-retur, prima echipă extrasă fiind organizatoare a jocului tur. Prima manşă este programată pe data de 2 martie, iar a doua se va disputa pe 20 aprilie.
 
Dacă, după disputarea celor două jocuri, egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj.
 
sursa: FRF.ro.
Mai multe articole despre:
Cupa României fotbal tragere la sorţi semifinale