MENIU

Tenis: Meciurile din Cupa Davis vor aduce jucătorilor puncte ATP, începând din 2009

Alte sporturi

Meciurile de Cupa Davis vor oferi din anul 2009 puncte ATP, începând cu 5 puncte pentru o partidă de baraj până la 75 de puncte în finala competiţiei, a anunţat, astăzi, Federaţia Internaţionala de Tenis.

Doar partidele din Grupa Mondială vor aduce puncte jucătorilor, lucru valabil şi în meciurile de dublu, iar Cupa Davis va fi percepută la fel ca un turneu ATP. Această schimbare are ca motiv faptul că unii tenismenii preferă de multe ori să nu joace în Cupa Davis pentru că pierd puncte la alte turnee, un succes în primul tur al unui turneu de Grand Slam aducându-le 35 de puncte ATP. Exemplu pe care vicepreşedintele ITF, Juan Margets, l-a dat în luna februarie a fost cel al argentinianului David Nalbandian, care în 2006 a terminat pe locul 8 în ierarhia ATP, după ce Argentina a jucat finala Cupei Davis. Dacă atunci s-ar fi oferit puncte, el ar fi încheiat anul pe locul 5 în lume.

Tot în luna februarie, oficialul ITF a vorbit şi despre schimbarea calendarului competiţional la Cupa Davis. Conform declaraţiilor, prima rundă ar putea să se dispute la două săptămâni după Australian Open, sferturile după semifinalele turneului de la Miami, semifinalele după US Open, în timp de finala ar putea avea loc după Masters.
Mai multe articole despre:
Tenis Cupa Davis ATP