MENIU

"Dublul" Tecău - Rojer joacă în "sferturi", pe iarba de la Halle

Perechea româno-olandeză formată din Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu de la turneului ATP pe iarbă de la Halle, în Germania. Cunoscut şi sub numele de "Gerry Weber Open", turneul oferă premii totale de 1.574.640 euro.

Luni, Tecău şi Rojer au trecut, fără emoţii, de cehii Tomas Berdych şi Jiri Vesely, scor 6-4, 6-.4, în doar 61 de minute de joc ."Ai noştri" sunt principalii favoriți ai turneului de la Halle, care beneficiază acum de o poziţie "privilegiată" în calendarul ATP, având loc la o săptămână după Roland Garros şi cu o săptămână înainte de Wimbledon. Tot de anul acesta, Halle nu mai oferă 250 ci 500 de puncte ATP câştigătorului.

Cuplul româno-olandez și-a asigurat un cec de 11.600 euro, iar în sferturi va juca împotriva unei perechi germane, Andre Begemann/Florian Mayer sau Dustin Brown/Jan-Lennard Struff, transmite Agerpres.

Românul Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna, favoriții numărul doi ai probei de dublu, vor juca în primul tur împotriva cuplului, venit din calificări, Lukas Rosol (Cehia)/Serghei Stahovski (Ucraina).