MENIU

Tecău, despre decizia Simonei Halep de a nu merge la Rio: Virusul Zika există din anii '40

Tenismanul Horia Tecău a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Cluj, după meciul câştigat alături de Florin Mergea în Cupa Davis, că nu este îngrijorat din cauza virusului Zika, dar că respectă decizia Simonei Halep, care a anunţat că nu va merge la Jocurile Olimpice din această cauză.

"Am aflat de decizia ei. Ea ştie cel mai bine ce îşi doreşte să facă. Dacă nu participă, şansele de a intra în proba de dublu-mixt scad, pentru că acolo intri în funcţie de clasament. Dacă nu se poate cu Simona, următoarea jucătoare va intra şi sper să intrăm, pentru că lista este foarte puternică. Simona însă ştie mai bine ce trebuie să facă. Eu nu sunt îngrijorat. Ştiu că acest virus a apărut şi în alte locuri. Am fost informaţi de măsurile care se vor lua pentru a fi totul în regulă. Dacă există vreun risc, sper să fie în regulă, dar nu m-am gândit să renunţ la Rio pentru asta. Mă gândesc ce pot face pentru a risca mai puţin", a spus Horia Tecău.

Coechipierul său Florin Mergea a afirmat că nu îşi face griji din acest punct de vedere şi că mai importantă este pregătirea pentru a putea obţine un rezultat bun la Olimpiada de la Rio de Janeiro, relatează News.ro.

"Virusul acesta nu este de acum, ci din anii ‘40. Din câte ştiu nu va fi foarte cald, aşa că e posibil să nu prea fie ţânţari. Riscul există. Noi însă avem alt obiectiv, acela de a face o performanţă. Meciul de astăzi a fost un test bun pentru Rio. Am lucrat mult la Bucureşti şi la Stuttgart. Avem retururi bune, dar trebuie să servim mai bine pentru a avea ocazii. Aveam nevoie de un astfel de test, pentru că ne lipseau meciuri cu jucători de foarte mare valoare cum a fost azi cuplul Lopez. Este foarte important pentru toţi că am câştigat şi mă bucur că am făcut asta la Cluj. E important că am luat această victorie azi", a spus Florin Mergea.

Simona Halep a făcut un anunţ TRIST. Numărul 5 WTA şi-a dezamăgit fanii români

SIMPTOME VIRUSUL ZIKA: primele semne ale infectării. Cum se transmite virusul ZIKA

Florin Mergea şi Horia Tecău au învins, sâmbătă, în cinci seturi, scor 3-6, 6-1, 1-6, 7-5, 6-3, cuplul Marc Lopez/Feliciano Lopez, astfel că România este condusă de Spania, cu 2-1, în întâlnirea care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul al doilea al Zonei Euro-africane a Cupei Davis.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 5 WTA, a anunţat că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, de teama virusului Zika, într-un mesaj postat, vineri, pe pagina personală de Facebook.