MENIU

SOCI. Cum transmite NBC Olimpiada de la SOCI

SOCI. Transmisiile de la Jocurile Olimpice de iarna de la SOCI costa mult. Drepturile generale apartin unei companii infiintate de CIO, Olympic Broadcasting Services (OBS), care produce semnalul ce este preluat de televiziunile din intreaga lume. In cele mai multe regiuni s-au cumparat pachete pentru SOCI 2014 si Rio de Janeiro 2016. Olimpiada de iarna de la SOCI are o audienta estimata la 3.5 miliarde de telespectatori.

SOCI. In Statele Unite, NBC a platit 4.4 miliarde $ pentru doua editiile ce se tin pana in 2020, evaluarea costurilor pentru SOCI ducand spre 775 milioane $. Banii includ si drepturile pentru platformele mobile si pentru web, dar afacerea sta sub semnul intrebarii cat timp editia de la Vancouver 2010 a adus o pierdere de 223 miloane $, iar cea de la Londra un castig de “doar” 88 milioane$.

Investitiile pentru transmisiile live de la SOCI, care vor fi pe cinci canale de cablu, duc spre 250 milioane $ si includ deplasarea in zona a circa 600 de oameni: tehnicieni, realizatori, producatori, editori etc. Zece camioane grele cu echipament au venit cu vaporul din SUA, plus 15 care de reportaj.

In Europa, agentia de marketing Sportfive a castigat, cu o oferta de peste 500 milioane euro, in fata European Bradcasting Union, care distribuia canalelor publice semnalul JO inca din 1956! Drepturile pentru Franta, Germania si Marea Britanie au fost negociate separat de catre CIO, iar sumele pentru care s-a batut palma sunt speculative.

Mai multe articole despre:
Soci Soci 2014 TV SOCI