MENIU

SOCI 2014. Război rece al înţepăturilor între SUA şi RUSIA la debutul SOCI 2014

<p>Barack Obama</p>

SOCI 2014. Presedintele american, Barack Obama, a lansat un atac voalat la adresa omologului sau rus, Vladimir Putin, afirmand ca Statele Unite nu ar fi nevoite sa cheltuiasca 50 de miliarde de dolari pentru a organiza evenimente sportive ca Jocurile Olimpice, relateaza AFP, citată de ziare.com.

SOCI 2014. Intr-un interviu televizat difuzat chiar in momentul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, statiune balneara rusa pe litoralul Marii Negre devenita sinonima cu lucrari faraonice si depasiri de bugete, pe fondul unor acuzatii de coruptie, Barack Obama a respins ideea potrivit careia tara sa ar trebui sa renunte pe viitor la organizarea unor competitii de acest gen, din motive economice.

"Nu sunt sigur ca ar fi necesar sa cheltuim 50 de miliarde de dolari pentru a organiza cu succes (evenimente sportive ca Jocurile Olimpice), deoarece infrastructura de care dispunem ar trebui sa ne permita sa ne coste mai putin", a oferit asigurari presedintele american pentru NBC.

SOCI 2014. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Soci a fost cenzurata de televiziunea americana dintr-un motiv aparent uluitor.

Postul de televiziune NBC a refuzat sa transmita imaginile cu cele trei mascote ale Jocurilor Olimpice, preferand sa difuzeze inregistrari, informeaza USA Today.

SOCI 2014. Publicatia americana sustine ca, desi la prima vedere mascotele sunt extrem de atractive, la ceremonia de deschidere lucrurile nu au stat deloc asa.

"Mascotele de la Soci sunt destul de dragute. Totusi, cand ele au aparut la ceremonia de deschidere si-au pierdut caracteristicile induiosatoare si s-au transformat intr-un cosmar gata sa ia viata", a scris USA Today.

Mai multe articole despre:
Olimpiadă Soci Barack Obama Soci 2014