MENIU

Simona Halep câștigă finala Roland Garros și scrie istorie

Simona Halep
Simona Halep în finala Roland Garros

Simona Halep a câștigat în trei seturi spectaculoase finala Roland Garros 2018 în fața lui Sloane Stephens și scrie istorie pentru ea și pentru România.

Simona Halep a câștigat finala Roland Garros în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-1 în fața jucătoarei americane Sloane Stephens. Simona Halep avea prima șansă împotriva puternicei jucătoare americane. A fost pentru a 3 oară în finala la Roland Garros, turneul ei de suflet. Și s-a întâmplat la 10 ani de când ieșea campioană la juniori pe zgura pariziană și la 40 de ani de când Virginia Ruzici triumfa în Franța. 

”Vreau să mulțumesc tuturor. În ultimul game am simțit că nu mai pot respira. Am încercat să nu repet ce s-a întâmplat acum un an. E uluitor ce s-am întâmplat aici. Nu pot să cred”, a spus Simona Halep imediat după meci, în fața unui public extaziat de victoria româncei.

Simona Halep a vorbit despre importanța Roland Garros-ului, la 10 ani după victoria obținută la juniori aici.

”Parisul este orașul special pentru mine, Mă bucur că s-a întâmplat aici acest lucru”, a spus Simona Halep.

Sloane Stephens a ținut să o felicite pe Simona Halep după ce românca a luat primul Grand Slam al carierei, iar americanca se gândește, deja, la ediția viitoare de la Roland Garros.

“Nu e trofeul pe care l-am dorit, e cel pe care l-am primit. Felicitări, Simona, pentru primul trofeu de Grand Slam. Prefer să pierd în faţa numărului 1 mondial. Felicitări ţie şi echipei tale.

Echipa mea a fost uimitoare, vă mulţumesc pentru sprijin. Le mulţumesc tuturor care se ocupă de turneu.

Sunteţi uimitori şi fără voi nu am avea un turneu atât de furmos şi ne vedem la anul”, a spus Stephens, după ce a pierdut cu Halep.

Realitatea.net a făcut LIVE TEXT la finala Roland Garros 2018:

- Simona Halep câștigă game-ul și meciul - ISTORIE!

- Sloane Stephens reușește să își câștige serviciul și reduce un pic diferența. 

- Halep câștigă încă un game și conduce cu 5-0. Este aproape de a scrie istorie!

- Simona Halep câștigă două puncte INCREDIBILE și conduce cu 4-0. Este în drum spre prima victorie într-o finală de Grand Slam

- Simona Halep se desprinde la 3-0 în setul decisiv după un nou serviciu câștigat. 

- Break Simona Halep, care conduce cu 2-0 în decisiv. Un moment foarte important pentru echilibrul meciului.

- Un game început ezitant, dar terminat excelent. Condusă cu 30-0, Simona Halep și-am câștigat serviciul și conduce cu 1-0 în setul decisiv. 

- Și Simona Halep câștigă break-ul dorit și setul, cu 6-4. Este egal la seturi 1-1 și mergem în decisiv. Finala Roland Garros se ridică la înălțimea așteptărilor. 

- Simona Halep își câștigă serviciul. Un game foarte disputat și important pentru soarta celui de-al doilea set. E momentul pentru un break. 

- Sloane Stephens reușește un re-break și se apropie la 3-4 în setul al doilea

- Încă un break pentru Simona Halep, care conduce cu 4-2, după ce a fost condusă cu 2-0. Sloane Stephens pare ceva mai obosită, mai ezitantă și mai predispusă la greșeli. 

- Simona Halep câștigă pe serviciul său un game alb și arată din ce în ce mai bine. 3-2 pentru sportiva noastră

- Și Simona Halep revine cu un break câștigat la zero. Este 2-2 și un moment important al meciului.

- Simona Halep își câștigă serviciul cu un voleu spectaculos și are acum șansa să revină. Trebuie, de fapt să revină. Este condusă cu 2-1 în setul al doilea. 

- Simona Halep pierde al doilea game și este condusă cu 2-0 în al doilea set, Situația devine tot mai dificilă.

- Sloane Stephens câștigă un break în debutul celui de-al doilea set și joacă pur și simplu foarte bine, reușind să returneze loviturile puternice ale Simonei

 - Simona Halep pierde la limită game-ul și, o dată cu el, primul set. A început să joace totuși foarte bine pe serviciul adversarei și ar putea reveni pentru a lua al doilea set

 - Simona Halep câștigă frumos serviciul și reduce iarăși diferența, dar are nevoie de acest break pentru a rămâne în lupta pentru primul set

- Sloane Stephens câștigă un nou game și o conduce pe Simona Halep cu 5-2, având prima șansă pentru a câștiga setul inaugural al finalei feminine la Roland Garros

- Publicul din arena Roland Garros este extraordinar. Mulți români printre cei care o încurajează pe Simona Halep, care și-a câștigat serviciul și a redus diferența. 2-4 la game-uri

- Simona Halep este condusă cu 4-1 și se află într-o situație dificilă în primul set, fără soluții clare, deocamdată, pentru a o învinge pe Sloane Stephens, care joacă foarte bine.  

- Sloane Stephens câștigă un break și o conduce pe Simona Halep cu 3-1 și este ceva mai constantă decât sportiva noastră în debutul meciului

- meciul continuă să fie echilibrat, iar Sloane Stephens își câștigă serviciul și o conduce pe Simona cu 2-1. Stephens plasează bine mingea și o forțează pe Simona Halep să alerge destul de mult pe teren. În același timp, jucătoarea americană face destule greșeli

- Simona Halep egalează după un game echilibrat, încheiat însă cu un punct minunat al sportivei noastre

- În tribunele Roland Garros se află și ambasadorul României la paris, Luca Niculescu 

- Sloane Stephens câștigă primul game al meciului, în vreme ce Simona se acomodează încă

Simona Halep - Sloane Stephens. O legendă a tenisului mondial: Simona merită un turneu de Grand Slam 

Simona Halep: Drumul spre finala Roland Garros

Drumul către finala pariziană a fost unul cu adevărat inedit. Debutul a fost unul mai dificil, cum se și aștepta Simona Halep. Deși a fost luată prin surprindere de Alison Riske, Halep a reușit să treacă în următoarea etapă.

Meciurile din celalalte tururi au fost câștigate fără probleme de liderul mondial WTA. Pentru Simona Halep, un adevărat test psihologic a fost întâlnirea cu Angelique Kerber. Însă și aici a punctat o victorie.

Confirmarea că Halep e foarte aproape de primul trofeu de Grand Slam, a venit după victoria categorică împotriva Garbinei Muguruza, de care a trecut cu 6-1, 6-4.

Finala de anul trecut de la Paris, pierdută în fața Jelenei Ostapenko a fost, cu siguranță, unul dintre cele mai grele momente din cariera româncei.

Ediția din acest an a Roland Garros i-a dat mai multă încredere Simonei, iar lumea tenisului mondial se pregătește să vadă o nouă față a ei.

Ziua finalei turneului de la Paris e una specială pentru Simona Halep, dar și pentru iubitorii de tenis din România. ASTĂZI, În ziua când Halep e aproape de primul său trofeu de mare șlem, acum 10 ani, la vârsta de 16 ani, ea câștiga Roland Garros la junioare. Mai mult, tot acum se împlinesc 40 de ani de la primul titlu obținut de managerul Simonei, Virginia Ruzici, la Roland Garros.