MENIU

Simona Halep - Serena Williams. Tot ce trebuie să știi despre semifinala de la Miami

Simona Halep - Serena Williams este mai mult decât o semifinală pentru ambele jucătoare. După succesul de la Indian Wells, românca țintește victoria în turneul ”de casă” al americancei, la Miami.

Partida dintre cele două are loc la ora 4.00 dimineața.

Simona Halep are câteva socoteli neterminate cu Serena Williams, mai ales după partidele incredibile de la Turneul Campioanelor, din Singapore. La sfârșitul sezonului trecut, românca a reușit prima sa victorie din carieră în fața liderului mondial, pe care a învins-o în faza grupelor cu un senzațional 6-0, 6-2. Cele două sportive s-au duelat și în finală, unde americanca și-a luat revanșa cu vârf și îndesat: 6-3, 6-0!

Campioana din România poate demonstra mâine dimineață că succesul ei nu a fost o întâmplare. Serena nu are prea multe de arătat, ea având deja patru victorii în duelurile cu Halep. Mai mult, ea are deja opt titluri în palmares la Miami, câștigând la pas ultimele două ediții.

Simona Halep - Serena Williams. Prima confruntare a celor  mai bune jucătoare din 2015

Liderul mondial, ajuns la 33 de ani, nu a slăbit deloc ritmul nici în acest sezon, reușind să câștige singurul turneu de Grand Slam de până acum, cel de la Melbourne.

Simona Halep are și ea un parcurs senzațional în 2015. A câștigat deja trei turnee (n.r. - Shenzen, Dubai și Indian Wells), suferind o singură înfrângere în circuitul WTA, în fața rusoaicei Ekaterina Makarova, în sferturile de finală de la Australian Open.

Simona Halep - Serena Williams. Cum au ajuns în semifinale

La Miami, ambele jucătoare au arătat un tenis splendid, iar confruntarea directă dintre cele două era preconizată încă de la tragerea la sorți. Simona Halep și Serena Williams ar fi trebuit să se întâlnească și în semifinalele de la Indian Wells, însă americanca s-a retras din cauza unor probleme medicale la genunchi.

Serena a eliminat-o în primul tur, fără prea mare efort, pe românca Monica Niculescu. Apoi a trecut de adolescenta americană Catherine Bellis, tot în două seturi, și de Svetlana Kuznețova, experimentata jucătoare din Rusia și o fostă câștigătoare a competiției din Florida.

În ”sferturi”, Williams a cedat primul set în această competiție după șapte partide consecutive, în fața nemțoaicei Sabine Lisicki.

.........

Promoţii la eMAG. Toate ofertele de astăzi sunt enumerate AICI.

.........

De cealaltă parte, Simona Halep a început ezitant, cu un triumf în trei seturi în fața cehoaicei Nicole Vaidisova, care a revenit în circuitul profesionist după cinci ani de exil auto-impus. Au urmat două victorii convingătoare în fața italiencelor Camila Giorgi și Flavia Penneta și izbânda de azi-noapte, tot în două seturi, în fața speranței americane Sloane Stephens.

”Mă aștept la un meci greu, deoarece este cea mai bună jucătoare din lume. Vreau să joc agresiv așa cum am făcut-o în ultimul meci. Dacă nu voi face asta, nu voi avea nicio șansă cu Serena”, a declarat Simona Halep pentru site-ul competiției.

Simona Halep - Serena Williams. Românca se poate apropia de americancă în clasament

Simona Halep - Serena Williams. Românca poate reveni pe locul 2 în lume dacă se impune la Miami, urmând să o depășească pe rusoaica Maria Șarapova cu aproape 200 de puncte.

Mai mult, Simona poate scurta distanța față de Serena Williams, care este, însă, la mare distanță în fruntea ierarhiei.

În cealaltă semifinală de la Miami vor încrucișa rachetele două jucătoare cotate cu șanse mici la începutul competiției: Carla Suarez Navarro (Spania) și Andrea Petkovic (Germania).