MENIU

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Urmărește FINALA DE LA ROLAND GARROS 2014

Simona Halep

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Simona Halep şi Maria Şarapova s-au înfruntat astăzi în finala de la Roland Garros, pentru a patra oară în carieră. Din păcate pentru Simona, Maria Șarapova a câștigat meciul cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4 după un meci extrem de disputat și frumos, care a durat mai mult de trei ore!

LIVE TEXT SIMONA HALEP-MARIA ȘARAPOVA 4-6,7-6 (5),4-6

Setul 3 SIMONA HALEP-MARIA ȘARAPOVA

4-6 ȘARAPOVA a jucat fără greșeală în acest game și CÂȘTIGĂ game-ul, setul si MECIUL!

4-5 REBREAK ȘARAPOVA! Când este la primire, rusoaica are mult mai multă siguranță. RETURURILE SALE SUNT DEVASTATOARE! Game alb 

4-4 !!!! Din nou două duble greșeli la serviciu, Șarapova!  Dar și un AS!. Rusoaica trimite și  doua mingi în fileu. Simona se apara foarte bine de pe linia de fund.Erorile neforțate ale Sarapovei o ajută pe Simona să aibe sperante

3-4 Simona la serviciu, face si o dubla greaseala. Reușește însă să câștige puncte importante și rămâne în joc!

2-4 Șarapova servește foarte bine și e mai stăpână pe situație, din pacate pentru Simona... GAME ALB ȘARAPOVA

2-3 BREAK SARAPOVA, care revine puternic. A avut chiar 40-0 ...Simona a recuperat doua mingi de break, dar n-a mai putut si pe a treia...

2-2 GAME ȘARAPOVA. din nou un game foarte disputat. 2-2 Șarapova  reuseste sa isi faca serviciul... Din păcate, n-a mai făcut duble greșeli...din nou, fileul n-o ajută pe Simona!!! La o minge trimisă in bandă, mingea a căzut inapoi în terenul româncei...

2-1 Simona la serviciu, revine cu doua mingi bune dupa ce fusese condusa la 0-30. SIMONA JOACĂ FOARTE BINE!!

1-1 REBREAK HALEP. Din nou doua duble greseli (!!!) ale Sarapovei la serviciu... dupa doua sanse de break, Simona reuseste sa castige!

0-1 BREAK ȘARAPOVA. Simona a părut putțin relaxată după ce a câștigat al doilea set.

Setul 2 SIMONA HALEP-MARIA ȘARAPOVA

TIE BREAK

7-5 MINGE SI SET SIMONA!!!!!

6-5 Sarapova returneaza afara si Simona are minge de SET!!

5-5 Simona egaleaza!!

4-5 Simona castiga mingea!

3-5 Simona da mingea în fileu

3-4 Șarapova da mingea afară!

2-4 Rusoaica ataca si castiga punctul

2-3 Șarapova își castiga serviciul 

2-2 Simona revine

1-2 Sarapova are retururi incredibil de puternice la serviciile Simonei

1-1 dupa o greseala a Simonei

1-0 pentru SIMONA!!

6-6 Servește SIMONA, dar Șarapova nu se lasă... atacă la fileu și câștigă prima minge.  Următoarele mingi sunt trimise afară, din păcate, de către Simona... iar scurta de la ultima minge e fost total neinspirată! Intrăm în TIE-BREAK

6-5 REBREAK SIMONA!!! Ce tensiune...Simona a avut trei mingi de break, dupa retururi foarte bune... a câștigat-o pe ultima, cu mari emoții...

5-5 Șarapova a avut doua mingi de break si o castiga pe a doua, cu ajutorul fileului . Ce ghinion pentru Simona!!!

5-4 BREEAAAK URIAȘ!! Șarapova servește foarte bine, nemaifacand nicio dubla greseala. Simona returneaza cu dificultate serviciile rusoaicei... iar punctele româncei sunt făcute pe greșelile neforțate ale Șarapovei. Cea mai frumoasă minge a meciului în acest game a fost câștigată de HALEP! GAME HALEP!!!!

4-4 Serveste HALEP.Minge in lung de linie excelentă câștigată de Simona. Halep a făcut din nou dublă greșeală! Șarapova a revenit de la 0-30 și a avut minge de break, dar Simona a dus meciul al 40-40 și salveză mai multe mingi de break, dar CÂȘTIGĂ acest game. Greu, foarte greu...

3-4 Game-ul este adjudecat de către adversară. Simona a greșit, din nou, mai multe mingi, dar a avut un cross câștigător care a adunat multe aplauze pe arena de la Roland Garros

3-3 Jucătoarea noastră servește și câștigă la 15! Ușoară creștere în jocul Simonei.

2-3 Servește Șarapova și bineînțeles face dublă greșeală! Nu una, ci două la rând!! :) Și chiar și a treia!!! La o minge de game, dupa ce revinise incredibil și câștigase trei mingi la rând! Simona a făcut și ea multe erori neforțate, permițându-i rusoaicei să câștige game-ul...

2-2 Șarapova începe să greșească mai mult , iar Halep ia game-ul !

1-2 REBREAK SIMONA, care a jucat foarte bine! Din nou dublă greșeală a adversarei Simonei.

0-2 BREAK ȘARAPOVA! Rusoaica pare că stăpânește tactic și fizic acest meci. Simona trebuie să schimbe ceva în joc pentru a avea o șansă în continuare... Românca a făcut prima dublă greșeală din acest meci.

0-1 Rusoaica începe fulminant la serviciu acest set și câștigă primul game la 0

Setul 1 SIMONA HALEP-MARIA ȘARAPOVA

4-6 Șarapova face BREAK și câștigă primul set! Șarapova a avut retururi extrem de puternice la serviciile româncei, iar Simona a greșit o ultimă minge pe care a trimis-o mult afară!

4-5 HALEP FACE BREAK și poate echilibra acest set! Șarapova a dat mult mingi afară, făcând multe erori neforțate. Din nou dublă greșeală, ȘARAPOVA!  Simona trebuie sa își câștige acum SERVICIUL!

3-5 Simona HALEP revine, câștigând game-ul la 0.

2-5 Maria ȘARAPOVA conduce jocul și a câștigat acest game la 15.

2-4 JOC ȘARAPOVA. Românca a fost la serviciu. Simona a greșit destul de mult, trimițând mingi in out și fiind lobată de către rusoaică. ȘARAPOVA  a câștigat 4 game-uri la rând și ia o opțiune serioasă pentru primul set!

2-3 GAME-UL CEL MAI LUNG DE PANA ACUM. Se joacă foarte, foarte echilibrat. Rusoaica își câștigă game-ul în care a servit. E o diferență de forță între cele două jucătoare, in favoarea Mariei Șarapova, loviturile acesteia fiind scoase cu greu de Simona. Simona a câștigat mingi în momentul în care a atacat la fileu. Șarapova a făcut din nou o dublă greșeală.

2-2 Un game FOARTE GREU și FOARTE LUNG! Șarapova a făcut BREAK, după 4 mingi! Loviturile câștigătoare ale rusoaicei au fost lungul de linie si cross-ul. Halep a început game-ul cu un as, dar a făcut imediat dublă greșeală.

2-1 S-a jucat cu multe mingi în cross , rusoaica a fost destul de agresivă și a jucat foarte inteligent.  Șarapova a făcut din nou o dublă greșeală.

2-0 Simona își câștigă serviciul și face, destul de greu, 2-0. DEBUT EXCELENT DE MECI pentru jucătoarea noastră! Se anunță un meci foarte greu, iar Șarapova se "agață" de toate mingile

1-0 BREAK și HALEP câștigă primul game, după câteva mingi echilibrate! Simona stă bine în teren. Șarapova a făcut și o dublă greșeală.

Începe meciul! Servește Șarapova

Se schimbă câteva mingi de încălzire.

Jucătoarele au intrat pe teren.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Sharapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT.  La fel ca în partida cu Svetlana Kuzneţova, Halep a intrat, joi, bine în meci, cu un break în primul ghem, apoi a repetat performanţa în ghemul 5 şi a încheiat setul cu scorul de 6-2, în 28 minute, profitând şi de cele 13 greşeli neforţate ale adversarei.

În setul doi, Petkovici a reuşit să fructifice prima minge de break pe care a avut-o în meci, la scorul de 2-1 în favoarea ei. Germanca nu a valorificat momentul bun în care s-a aflat, a greşit din nou mult după ce a condus cu scorul de 40-15 în ghemul următor şi Halep a obţinut rebreakul, egalând apoi la 3.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Jucătoarea română a continuat însă jocul în dificultate, a greşit şi ea mai mult, pe fondul unei evoluţii din ce în ce mai bune a sportivei germane. Totuşi, niciuna dintre ele nu a mai reuşit vreun break.

În jocul decisiv al setului, Halep s-a desprins la 4-1, dar Petkovici a câştigat două mingi pe serviciul româncei, care obţinut apoi şi ea un mini-break şi a închis setul cu 7-6 (4) şi meciul, după o oră şi jumătate.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Halep a ajuns în ultimul act pe zgura pariziană fără să piardă vreun set.

Finalista va primi 1.300 de puncte WTA şi un premiu de 825.000 de euro, iar câştigătoarea turneului 2.000 de puncte şi 1.650.000 de euro.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Doar două românce s-au calificat în finala unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, şi Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la French Open, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia).

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Halep nu a învins niciodată

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Jucătoarele Simona Halep şi Maria Sharapova s-au mai întâlnit până în prezent de trei ori, în 2012, la Indian Wells şi Beijing, şi anul acesta în finala turneului de la Madrid, în toate meciurile impunându-se sportiva din Rusia.

Prima întâlnire dintre cele două sportive a avut loc în turul doi al turneului de la Indian Wells din 2012, Sharapova câştigând cu scorul de 6-3, 6-4.

În acelaşi an, dar în primul tur de la Beijing, Sharapova s-a impus cu scorul de 7-5, 7-5.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Ultima confruntare dintre cele două sportive a avut loc în primăvara acestui an, când Maria Sharapova a câştigat finala turneului de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac, scorul fiind 1-6, 6-2, 6-3.

Maria Sharapova, 27 de ani, fostă numărul 1 mondial, a triumfat în toate cele patru turnee de Grand Slam, ultimul chiar la French Open, în 2012. Anul trecut, ea a fost de asemenea finalistă pe zgura pariziană, fiind învinsă de americanca Serena Williams, cu scorul de 6-4, 6-4.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Sportiva din Rusia a câştigat 31 de trofee în carieră şi peste 29 de milioane de dolari premii.

Jucătoarea Simona Halep, 22 de ani, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu Maria Sharapova, locul 8 WTA, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

 

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Antrenorul jucătoarei Simona Halep, Wim Fissette, a declarat că pentru el este un vis faptul că românca pe care o pregătește a ajuns în ultimul act la Roland Garros, el având anterior experiența finalelor celorlalte trei turnee de Grand Slam, informează rtbf.be

"Pentru mine este un vis. Sunt în finală la Roland Garros cu Simona. Am trăit toate celelalte finale ale turneelor de Grand Slam", a spus Fissette, care le-a antrenat anterior pe Kim Clijsters și Sabine Lisicki. "Pentru Simona, este de asemenea un vis să joace finala, sâmbătă, cu Maria Șarapova. A devenit mult mai încrezătoare și a câătigat multă experiență la marile turnee la care a participat. Acum se simte foarte bine", a menționat antrenorul belgian.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Fissette este de părere că Simona Halep poate să se impună în finala cu Maria Șarapova. "Finala va fi foarte dificilă. Maria este o jucătoare foarte bună. Este foarte puternică psihic și are experiența finalelor de Grand Slam. Însă Simona are avantajul de a fi petrecut puțin timp pe terenuri. Este proaspătă fizic. Și este pregătită psihic. Nu are nimic de pierdut. Va fi un meci de nivel foarte înalt și cred că sunt posibilități pentru ca ea să se impună. Trebuie să fie calmă. Este înconjurată aici de familie și prieteni. Este important pentru Simona să nu vorbească mereu despre tenis. Vom începe să vorbim despre finală vineri după-amiază", a afirmat Wim Fissette.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi a patra favorită, a învins-o, joi, scor 6-2, 7-6 (4), pe germanca Andrea Petkovici (27 WTA), şi s-a calificat în finala turneului de la Roland Garros, devenind prima sportivă din România ce ajunge în ultimul act a acestei competiţii după 34 de ani.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Calificarea în finala Grand Slamului de la Paris, fază în care va juca, sâmbătă, cu rusoiaca Maria Sharapova, o va propulsa pe Halep pe locul 3 WTA, după americanca Serena Williams şi chinezoaica Na Li.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Ce reprezintă trofeul

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Trofeul pe care învingătoarea finalei de simplu feminin de la Roland Garros îl va ridica deasupra capului după ultimul act al competiţiei se numeşte Coupe Suzanne Lenglene şi reprezintă un omagiu adus jucătoarei care în anii 20 câştiga de două ori Internaţionalele Franţei.

Cupa din argint masiv, ce cântăreşte 5,3 kilograme, a fost creată în anul 1979. Realizată de o celebră casă de bijuterii din Paris, Mellerio, care a creat şi trofeul Balonul de Aur, Cupa Suzanne Lenglene şi celelate trofee acordate nu intră niciodată în posesia învingătorilor. Fiecare campion de la Roland Garros primeşte însă o replică, originalele rămânând în proprietatea Federaţiei Franceze de Tenis şi putând fi admirate la mzueul FFT.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Câştigătorul probei de simplu masculin va ridica deasupra capului Coupe des Mousquetaires, numită astfel în onoarea "celor patru muşchetari", Jean Borotra, Jacques Brugnon, Henri Cochet şi René Lacoste, care au adus Franţei şase victorii în Cupa Davis, între 1927 şi 1932. Înalt de 40 de centimetri şi cântărind zece kilograme, trofeul a fost creat în 1981, tot din argint masiv, de Mellerio, bijutierul oficial al turneului.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Pentru a realiza o replică a Cupei Muşchetarilor este nevoie de o sută de ore de lucru, eforturi similare fiind necesare şi în cazul celorlalte replici ale trofeelor decernate învingătorilor de la Roland Garros, Cupa Suzanne Lenglene, Cupa Simone Mathieu (dublu feminin), Cupa Jacques Brugnon (dublu masculin) şi Cupa Marcel Bernard (dublu mixt)

Învinşii în finale primesc câte un platou de argint.

SIMONA HALEP MARIA SHARAPOVA LIVE TEXT. Simona Halep are ocazia, sâmbătă, să ridice deauspra capului Cupa Suzanne Lenglene, după finala pe care o va disputa, începând cu ora 16.00, împotriva sportivei ruse Maria Sharapova.

Creat în 1891 ca o competiţie internă, turneul de la Roland Garros a căpătat caracter internaţional în 1925. În Era Open (din 1968), cele mai multe titluri, la simplu feminin, le are jucătoarea americană Chris Evert, şapte.