MENIU

Simona Halep este în SEMIFINALE la US OPEN

<p>Simona Halep</p>

Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele de la US OPEN, după ce a învins-o pe Victoria Azarenka, numărul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4. Halep va juca în semifinale, joi, cu italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26.

Meciul a durat două ore şi 40 minute. În faza următoare, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

În vârstă de 33 de ani, Pennetta conduce, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Însă succesele italiencei nu sunt mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep are o victorie în ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

Calificarea în semifinalele US Open este recompensată cu un premiu de 805.000 de dolari şi cu puncte 780 de WTA.

..........................................................................................................................

UPDATE. Halep Simona Halep face break în game-ul 7 şi reuşeşte victoria.

Meciul a fost reluat după o oră pe arena Arthur Ashe.

Meciul se întrerupe din cauza ploii în setul decisiv, la scorul de 2-1 pentru adversara Simonei.

SETUL 2 se încheie cu 6-4 pentru Azarenka.

Halep câştigă primul set cu 6-3! Românca a arătat că a găsit antidotul pentru loviturile puternice ale Victoriei Azarenka, plimbând-o pe tot terenul şi profitând de supremaţia pe care o are în privinţa formei fizice.

21:03 Simona Halep şi Victoria Azeranka au intrat pe arena centrală de la US Open, Artur Ashe Stadium.

Meciul Simonei Halep cu Victoria Azarenka va fi precedat de întâlnirea dintre sportiva cehă Petra Kvitova (numărul 5) şi italianca Flavia Pennetta (locul 26 WTA).

Sesiunea de dimineaţă la US Open începe la ora locală 11.00 (ora 18.00 - ora României).

Tot în sferturi, dar la masculin, după meciul Halep-Azarenka va fi programată întâlnirea dintre Stan Wawrinka (Elveţia - favorit 5) şi Kevin Anderson (Africa de Sud - favorit 15).

Simona Halep. Ce a spus Azarenka despre meciul împotriva româncei, din sferturile de la US Open

Azarenka are avantaj în duelurile directe cu Halep. A câştigat ambele meciuri cu Simona, disputate în 2012, la Doha şi la Linz, de fiecare dată în două seturi, dar lucrurile sunt complet diferite faţă de acum trei ani.

"A crescut mult faţă de ultima oară când am jucat împotriva ei. Cu siguranţă, se numără printre favorite. A fost în Top 3 mult timp, a câştigat meciuri importante", a declarat Azarenka, potrivit site-ului WTA.

"Cred că jocul său vorbeşte pentru ea. Este foarte solidă din spatele terenului, are aproape toate loviturile. Pentru o jucătoare care nu este foarte înaltă, are un serviciu destul de bun. Are foarte multe arme. Trebuie să mă concentrez asupra jocului meu, să fiu agresivă şi să încerc să controlez jocul", a mai spus Azarenka.