MENIU

Simona Halep, înfrângere DRAMATICĂ în finala Australian Open. Unde a greşit românca?

SIMONA HALEP
<p>SIMONA HALEP</p>
<p>SIMONA HALEP - Finala AUSTRALIAN OPEN</p>
SIMONA HALEP&nbsp;
<p>Simona Halep</p>

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open | Finala Australian Open a fost câştigată de Caroline Wozniacki! Simona Halep pierde după un joc fabulos. Jucătarea daneză urcă pe locul I în clasamentul WTA, românca pierzând titlu de lider mondial. Chiar dacă a pierdut finala de la Melbourne, românca și-a asigurat un premiu imens:  2 milioane de dolari australieni, adică aproximativ 1.3 milioane de euro, fiind cel mai mare premiu încasat vreodată de Simona Halep. În schimb, Wozniacki și-a asigurat 4 milioane de dolari, adică aproximativ 2.6 milioane de euro,

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă cu 7-6 (2),3-6, 6-4, de daneza Caroline Wozniacki, numărul 2 WTA, sâmbătă, la Melbourne, în finala turneului Australian Open. 

"Normal că sunt tristă că nu am câştigat, dar Carolina a fost mai bună decât mine", a afirmat Simona Halep, adăugând că sigur va mai avea o şansă să mai joacă o astfel de finală.

"Sper să ne vedem la anul în aceeaşi fază a turneului", a mai spus Simona Halep.

Urmăreşte mai jos LIVE TEXT-ul finalei dintre Halep şi Wozniacki

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open | Finala Australian Open, dintre Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) și Caroline Wozniacki (27 de ani, locul 2 WTA), a început la ora 10:30. Caroline Wozniacki are un meci foarte bun, însă şi Simona începe să devină mai agresivă şi încearcă să îşi deschidă terenul. Daneza câştigă primul set al finalei Australian Open, cu 6-7(2). Jucătoarea româncă ia setul al doilea, deşi acuza probleme fizici! Simona Halep pierde, după un set decisiv fabulos!

UPDATE 13:23. Câştigă Wozniacki. Simona pierde, după o finală fabuloasă!

UPDATE 13:21. Prima dublă greşeală pentru Simona Halep.

UPDATE 13:18. Halep vs Wozniacki, 4-5. Caroline câştiga game-ul, jucând mai intens. Wozniacki se află la un singur game de Grand Slem.

UPDATE 13:16. Dublă greşeală Wozniacki.

UPDATE 13:13. Halep vs Wozniacki, 4-4. Jocul este extrem de strâns. Se joacă deja de 2 ore şi 40 de minute.

UPDATE 13:03. Halep vs Wozniacki, 4-3. Un punct perfect pentru Simona Halep. Un moment de care sperăm să Simona va profita. Wozniacki primeşte îngrijiri medicale, după probleme la genunchi. 

Time-out medical cerut de Wozniacki

UPDATE 13:00 Halep vs Wozniacki, 3-3. Simona Halep egalează. Un joc foarte frumos.

UPDATE 12:53 Halep vs Wozniacki, 2-3. Break pentru Simona Halep. Setul al treilea se joacă deja de peste jumătate de oră! La Melborne este foarte, foarte cald.

UPDATE 12:49 Halep vs Wozniacki, 1-3

UPDATE 12:47. Halep vs Wozniacki, 1-2. Halep iese învingătoare după un game foarte, foarte lung!

UPDATE 12:33. Halep vs Wozniacki, 0-2. Caroline începe bine setul decisiv, însă şi defensiva Simonei este una foarte bună.

UPDATE 12:27. Halep vs Wozniacki, 0-1. 

UPDATE 12:22. Setul decisiv începe cu Wozniacki la serviciu. Simona debutează bine în setul decisiv, atacând.

UPDATE. Urmează setul DECISIV! Cine credeţi că va câştiga? HAI SIMONA! 

Pauză de 10 minute din cauza căldurii. 

Un sondaj efectuat pe pagina de Twitter a Australian Open arată că 53% din cei care urmăresc finala dintre Halep şi Wozniacki sunt de părere că SIMONA va căştiga!

Câștigătoarea meciului va fi de luni numărul 1 WTA și va obține primul titlu de Grand Slam din carieră.

UPDATE 12.12  Halep vs Wozniacki, 6-3. Simona HALEP reuşeşte să ia setul al doilea, după ce a acuzat probleme la coapsa dreaptă. 

UPDATE 12.11. Serviciu bun pentru Simona. Şansă de set pentru jucătoarea româncă.

UPDATE 12.08. Avantaj Simona.

UPDATE 12.05. Halep vs Wozniacki, 5-3. Simona face primul break al setului al doilea

UPDATE 12:03. Simona riscă şi face eficient acest lucru. Lovitură excepţională pentru HALEP! Simona domină setul, însă acuză probleme fizice, din păcate.

UPDATE 12:02. Halep vs Wozniacki, 4-3. Sperăm ca starea Simonei să se îmbunătăţească.

UPDATE 12:00. Halep vs Wozniacki, 3-3: Caroline egalează din nou.

UPDATE 11.59. Atac superb pentru Simona

UPDATE 11.50 Halep vs Wozniacki, 3-2: Simona a câștigat game-ul cu mare lejeritate. Totuși, Simona are probleme. A cerut intervenția fizioterapeutului. Medicul îi ia tensiunea Simonei, care acuză probleme de ameţeală din cauza căldurii

UPDATE 11.40 Halep vs Wozniacki, 2-2: Jocul este destul de echilibrat. Caroline a reușit să își câștige game-ul de serviciu, dar Simona a fost aproape de un nou punct.

UPDATE 11.44. Halep vs Wozniacki, 2-1. Foarte bună execuţie, SIMONA HALEP! A fost un game extrem de lung, câştigat de Simona! Este interesant de văzut cine se va recupera mai repede după acest game maraton.

UPDATE 11.37. Atacă şi câştigă Simona. A reuşit să preia iniţiativa. Îşi reaşează paşii şi loveste bine. Avantaj pentru HALEP. Totul pare pe muchie de cuţit la fiecare minge.

UPDATE 11.29. Halep vs Wozniacki, 1-1. Se joacă la un nivel foarte înalt de ambele părţi.

UPDATE 11.29. Halep vs Wozniacki, setul al doilea: 1-0. Simona începe bine setul al doilea. 

UPDATE 11:23. Simona Halep - Caroline Wozniacki 6-7(2). Daneza câştigă primul set al finalei Australian Open.

UPDATE 11:20. Minunată serie de lovituri pentru Simona. Trebuie să câştige şi următorul set de servicii. MINUNAT SIMONA!

UPDATE 11:17. Halep vs Wozniacki, 6-6: Setul se decide la tie-break. Simona HALEP a egalat scorul după un game jucat la sigur și în care a lovit excelent. 

UPDATE 11.11 Halep vs Wozniacki, 5-6. Urmează fazele cruciale ale meciului. 

UPDATE 11.06.  Halep vs Wozniacki, 5-5. Revenire excelentă a SIMONEI!

 

UPDATE 11.06.  Halep vs Wozniacki, 4-5. O minge trimisă mult afară de Caroline.

UPDATE 11.04. Halep vs Wozniacki, 3-5. Game Simona. 

UPDATE 11.02. Caroline este foarte bine pregătită, meciul este din ce în ce mai intens. 10 puncte câştigate consecutiv la serviciu de Simona.

UPDATE 11.00 Halep vs Wozniacki, 2-5. Simona are o execuţie foarte bună, însă Carolina reuşete să mai ia un punct.

UPDATE 10.54. Halep vs Wozniacki, 2-4. Excelent SIMONA! Jucătoarea noastră devine din ce în ce mai agresivă.

UPDATE 10.52. Wozniacki pare puţin depăşită acum de Halep. Simona trebuie să găsească spaţiul pentru iniţiativă.

UPDATE 10.50. Halep vs Wozniacki, 1-4. 

UPDATE 10.49. Halep vs Wozniacki - Dublă greşeală la serviciu pentru Caroline.

UPDATE 10.47.  Halep vs Wozniacki, 1-3. Excelent game pentru Simona.

UPDATE 10.46. Simona începe să fie mai agresivă. Caroline Wozniacki se deplasează destul de bine pe teren și atacă mult. 

UPDATE 10.45 - Halep vs Wozniacki, 0-3. Simona nu avea ce să facă la o asemenea minge!

UPDATE 10.40 - Halep vs Wozniacki, 0-2. Caroline a reuşit primul break al setului. Simona nu reuşeşte încă să îşi calibreze jocul de atac.

UPDATE 10.38 - Halep vs Wozniacki, 0-1: Caroline a început bine meciul. 

UPDATE 10.30 - Meciul a început. WOZNIACKI este la serviciu.

UPDATE 10.25 - SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI, finala Australian Open. La Melbourne sunt acum 32 de grade

Învingătoarea meciului Simona Halep vs. Caroline Wozniacki va deveni a 24-a campioană din istoria Australian Open-ului, de la startul Erei Open (prima ediţie - 1969) şi a 47-a campioană de Mare Şlem în Era Open.

REVOLTĂTOR. Simona Halep, luată peste picior, înaintea finalei Australian Open

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI, finala Australian Open. Sâmbătă dimineaţă, Simona Halep şi Caroline Wozniacki vor juca în ultimul act de la Melbourne, de la 10:30. Jurnaliștii de la El Pais au luat-o peste picior pe Simona, când au aflat că liderul WTA nu are un sponsor tehnic: ”Simona Halep, cea care își cumpără îmbrăcămintea de pe Internet pentru că nu are niciun sponsor”. 

Jurnaliștii spanioli acordă mai multă atenție echipamentului în care joacă Simona Halep, decât tenisului pe care îl practică românca. Sportiva noastră şi-a încheiat la finalul anului 2017 contractul cu sponsorul tehnic - Adidas - şi nu a mai semnat un nou angajament cu altă firmă. De altfel, Halep este concentrată acum să ”scrie” istorie și să câștige primul Grand Slam din carieră, nu să ”lege” un contract care să-i îmbunătățească imaginea, cel puțin din punct de vedere vestimentar. Ibericii sunt însă de altă părere.

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI, finala Australian Open.”Jucătoarea din România, care va disputa finala cu Wozniacki, poartă o rochie cumpărată de pe un site chinezesc, deoarece și-a încheiat contractul cu fostul sponsor. Deși nu a câștigat niciodată un Grand Slam și are 27 de ani, Simona Halep este în prezent cea mai bună jucătoare de tenis din lume. Sau, cel puțin, asta spune clasamentul în momentul de față”, scriu jurnaliștii de la El Pais.

Românca are în palmares 16 turnee câștigate în circuitul WTA, ultimul obținut chiar la începutul anului, la Shenzhen. Acesta este și cel mai bun start de sezon pentru actualul lider mondial, care are 11 victorii din tot atâtea meciuri jucate în 2018. Cu toate acestea, cei de la El Pais nu înțeleg de ce Halep nu are un sponsor tehnic.

SIMONA HALEP - CAROLINE WOZNIACKI, finala Australian Open.”Totul pare să fie în ordine, cu excepția rochiei pe care o poartă Halep. Este normal ca numărul 1 mondial din tenis sau orice alt sport să se îmbrace de pe internet pentru că nu poate încheia un contract de sponsorizare? Chiar trebuie să cumpere de pe internet?”, se întreabă mirați spaniolii.

”Este cazul lui Halep. La sfârșitul anului trecut, contractul pe care în avea de patru ani cu Adidas a expirat. Jucătoarea a primit aproximativ 800.000 de euro pe an de la sponsor, dar a respins oferta de reînnoire, deoarece a cerut mai mulți bani. Nu a mai existat niciun acord, astfel că Halep nu are sponsor. Confruntată cu această situație, în timp ce juca în turneul de acum trei săptămâni de la Shenzhen (China), a găsit un site web care confecționa haine. Și a ales să-și facă o rochie de culoare roșie, a câștigat primul ei trofeu din 2018 și în cele din urmă a optat să-l folosească și la Melbourne. Nu are logo sau altceva. Halep nu se grăbește”, au mai scris jurnaliștii de la El Pais, conform digisport.ro. 

Urmărește AICI meciul Simona Halep - Caroline Wozniacki!

 

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open | Nadia Comăneci: "Oricare ar fi rezultatul, Simona rămâne Simona pentru noi"

"Fiecare meci al Simonei la acest Grand Slam a fost memorabil. Mă aștept la un meci greu, dar frumos. Sunt sigură că Simona va da tot ce are mai bun in această finală.

Mă voi trezi la 2:00 dimineața (n.r. ora SUA) ca să urmăresc finala de la Australian Open. Simona trebuie să știe faptul că este încurajată și iubită de noi toți și oricare ar fi rezultatul, Simona va rămâne Simona", a spus Nadia Comăneci, pentru sportivity.ro.

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open | Dezvăluiri. Ce-a făcut Simona Halep după ce s-a calificat în finală

După victoria din semifinalele Australian Open, Simona Halep s-a premiat cu o ciocolată, "pentru că simțeam nevoia", după cum a mărturisit sportiva în vârstă de 26 de ani pentru treizecizero.ro.

Sursa citată a notat că, în noaptea de după semifinala cu Kerber, până să adoarmă, Simona Halep s-a uitat la televizor, unde era reluarea meciului ei. "Însă am prins doar două game-uri. Am jucat bine! Am văzut și mingile pe care le-am făcut cu dreapta, direct câștigătoare. Și mi-au plăcut"

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open | Expert Eurosport: "Simona Halep, 49 la sută şanse să câştige"

Suedezul Mats Wilander, expert Eurosport, televiziunea care va transmite finala de sâmbătă, de la ora 10:30, a creditat-o pe Simona Halep cu numai 49 la sută şanse să câştige ultimul act: "Nu știu de ce Simona a jucat atât de agresiv cu Kerber, cert e că Wozniacki va fi mai proaspătă. Are mai multă putere. Dar maniera în care "explodează" Simona este incredibilă.

Va fi o finală extraordinară, hai să spunem că Wozniacki are 51% șanse, iar Simona 49%".

Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open | Simona Halep va juca accidentată

"Am ceva probleme la tălpi, dar e normal, după câte ore am petrecut pe teren. 14 ore, din cate am înțeles. Cam mult! Piciorul drept e un pic rau, talpa dreaptă mai exact, dar mă mai ține un meci. După aceea voi vedea, o să fac niște tratamente, că am nevoie.

Efortul din semifinale a fost mare, pentru că am alergat mult. Fizic nu m-am simțit foarte rău, un pic dureri de cap, dar e normal după atâtea emoții. Mi-am făcut masaj, tratament și somn", a spus Simona Halep pentru treizecizero.ro

LIVE Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open | Cum a decurs antrenamentul de vineri al Simonei Halep (VIDEO)

Prosport.ro a prezentat informații și imagini exclusive de la antrenamentul de vineri al sportivei noastre. 

1. Antrenamentul de vineri al Simonei era programat pe terenul 16 din complexul de la Melbourne, dar liderul mondial a solicitat ca şedinţa de pregătire să se desfăşoare pe Rod Laver Arena. Constănţeanca în vârstă de 26 de ani a făcut ultimele retuşuri alături de Darren Cahill, Andrei Pavel şi Teo Cercel chiar înaintea semifinalei Federer - Chung. Antrenamentul a durat mai puţin de 30 de minute.

2. Antrenamentul s-a desfăşurat cu acoperişul tras pentru ca Simona să intre cât mai bine în atmosfera finalei cu daneza în vârstă de 27 de ani. La ora meciului pentru titlu, 19:40 în Australia, la Melbourne ar putea să plouă, astfel încât echipa Simonei a dorit să creeze deja cadrul în care ar putea avea loc partida cu Caroline. Anul trecut, la Wimbledon, Halep a jucat contra Johannei Konta, la Wimbledon, tot cu acoperişul tras. S-a impus britanica, scor 6-7 (2), 7-6 (5), 6-4.

3. Pentru a-şi proteja glezna stângă, Simona s-a sprijinit pe piciorul drept în momentul executării loviturii de rever de pe fundul terenului. Aflată sub tratament după accidentarea din turul secund, dubla finalistă de la Roland Garros a încercat să acopere cam toate variantele în care ar urma să fie pusă de Wozniacki, care alternează mingile liftate cu loviturile prin care rupe ritmul. Din cauza suprafeţei dure, Simona nu poate patina ca pe zgură. Gradul de flexibilitate al piciorului scade, iar piciorul unei jucătoare e mult mai expus la accidentări. Aşa a apărut entorsa din runda inaugurală.


LIVE Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open. Statistica întâlnirilor Halep - Wozniacki

Simona Halep şi Caroline Wozniacki s-au mai întâlnit de şase ori, daneza conducând cu scorul de 4-2, cu trei victorii în ultimele trei partide jucate, două în 2017.

Toate întâlnirile de până acum dintre Simona Halep și Caroline Wozniacki

2012, optimi de finală, Dubai - Caroline Wozniacki, scor 6-2, 6-3;

2013, semifinale, New Haven - Simona Halep, scor 6-2, 7-5;

2015, semifinale, Dubai - Simona Halep, scor 2-6, 6-1, 6-1;

2015, semifinale, Stuttgart - Caroline Wozniacki, scor 7-5, 5-7, 6-2;

2017, sferturi de finală, Eastbourne - Caroline Wozniacki, scor 5-7, 6-4, 6-1;

2017, faza grupelor, Turneul Campioanelor de la Singapore - Caroline Wozniacki, scor 6-0, 6-2.

LIVE Simona Halep - Caroline Wozniacki | Cum a ajuns Simona Halep în finala Australian Open

Turul I - Destanee Aiava (Australia), locul 193 WTA, scor 7-6 (5), 6-1 - 1h51;

Turul al II-lea - Eugenie Bouchard (Canada), locul 112 WTA, scor 6-2, 6-2 - 1h05;

Turul al III-lea - Lauren Davis (SUA), locul 76 WTA, scor 4-6, 6-4, 15-13 - 3h45 - trei mingi de meci salvate;

Optimi de finală - Naomi Osaka (Japonia), locul 72 WTA, scor 6-3, 6-2 - 1h19;

Sferturi de finală - Karolina Pliskova (Cehia), locul 6 WTA, scor 6-3, 6-2 - 1h12;

Semifinale - Angelique Kerger (Germania), locul 16 WTA, scor 6-3, 4-6, 9-7 - 2h20 - două mingi de meci salvate;

LIVE Simona Halep - Caroline Wozniacki | Cum a ajuns Caroline Wozniacki în finala Australian Open

Turul I - Mihaela Buzărnescu, locul 44 WTA, scor 6-2, 6-3 - 1h11;

Turul al II-lea - Jana Fett, locul 119 WTA, scor 3-6, 6-2, 7-5 - 2h31 - două mingi de meci salvate

Turul al III-lea - Kiki Bertens (Olanda), locul 32 WTA, scor 6-4, 6-3 - 1h26;

Optimi de finală - Magdalena Rybarikova (Slovacia), locul 21 mondial, scor 6-3, 6-0 - 1h03;

Sferturi de finală - Carla Suarez Navarro (Spania), locul 39 WTA, scor 6-0, 6-7 (3), 6-2 - 2h11;

Semifinale - Elise Mertens (Belgia), locul 37 WTA, scor 6-3, 7-6 (2) - 1h37

Câştigătoarea de la Australian Open va ocupa, de luni, 29 ianuarie, locul 1 în clasamentul WTA.

LIVE Simona Halep - Caroline Wozniacki | Simona Halep, despre finala cu Wozniacki

Simona Halep a prefațat finala Australian Open, în care o va întâlni pe Caroline Wozniacki.

"Meciul cu Wozniacki va fi o mare provocare pentru mine. O respect foarte mult, știu că va fi un meci similar cu cel din semifinale, contra lui Kerber. Va trebui să alerg mult. După finala de la Roland Garros, am zic că voi da tot ce pot. Nu mă gândesc neapărat la titlu, ci la joc", a declarat Simona Halep.

LIVE Simona Halep - Caroline Wozniacki, finala Australian Open. Virginia Ruzici: "Simona Halep este gata să moară pe teren"

Managerul Simonei Halep, fosta mare jucătoare de tenis Virginia Ruzici, a declarat pentru Europa FM că numărul 1 mondial este o mare luptătoare şi este gata să moară pe teren până să câştige.

"Simona refuză să piardă! Este gata să moară pe teren, până să câştige. În primul rând este genetic. Simona este dintotdeauna, o mare, mare luptătoare. În momentul de faţă, după ce a devenit numărul 1 mondial, a trecut la o altă dimensiune, tenistic şi psihologic. Deci, joacă în acest turneu, în calitate de numărul 1 mondial şi bineînţeles că vrea să ţină acest loc", a spus Ruzici. 

Cozmin Guşă: Respectul în lumea tenisului pentru Simona Halep va creşte exponenţial

Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Cozmin Guşă, a afirmat că Simona Halep şi-a consolidat statutul după finala Australian Open, sportiva româncă având un joc excepţional. "Simona a fost spectaculoasă", a spus acesta.

"Această partidă va rămâne aşa cum merită, o partidă excepţională, încerc să nu fiu subiectiv, dar pentru mine Simona Halep şi-a arătat superioritatea în faţa lui Caroline Wozniacki. Dacă nu erau problemele legate de tensiunea arterială şi problema, nu doar la coapsă, ci şi înghinal, Simona nu avea probleme. De abia de astăzi, după acest turneu Halep şi-a consolidat statutul mondial de jucătoare maximă. A reacţionat pe toată durata turneului ca un adevărat nr. 1 sau nr. 2, întrucât această ierarhie se schimbă. Dar, în principal, vorbesc şi pentru sportivii mei din judo, Simona le-a predat o lectie de inteligenţă şi spirit tuturor campionilor noştri angrenaţi în competiţii sportive, apropo de abordarea acestei competiţii şi a unui spirit de campion pe care l-a arătat, în ciuda indisponibilităţilor. Nu s-a plâns, nu s-a enervat, a strâns din dinţi şi, credeţi-mă dacă era 5-5, ar fi câştigat. A avut un mic ghinion la deplasarea pe partea stângă la ultimul game, nu a crezut că Wozniacki mai scoate ultima minge", a explicat acesta.

Conform lui Cozmin Guşă, au fost şi alte lucruri care au influenţat jocul. "O presiune foarte mare pentru e singurul jucător mare care nu are un sponsor şi asta este o presiune psihică mare. Legendara Martina Navratilova a subliniat asta: Ce aveţi cu ea? Mai Nike, mai Addidas sau alte mari companii? Doar pentru că este româncă, doar pentru că nu este blondă şi foarte înaltă refuzaţi să îi faceţi un contract corespunzător pentru valoarea pe care o are? Un alt lucru pe care sunt gata să îl discut şi cu specialiştii este atitudinea arbitrei din Serbia, care a dezavantajat-o pe Simona, lucru care contează foarte mult în asemenea partide. Sportivii de performanţă cunosc foarte bine cum te prezinţi acolo pe teren când vezi că arbitrul e subiectiv în defavoarea ta şi cum eşti pe teren atunci când vezi că este neutru sau de partea ta. Acest lucru se întâmplă. Nu spun că doamna din Serbia a făcut ceva intenţionat, dar în mod sigur a scos-o din ritm pe Simona de mai multe ori", a mai spus Cozmin Guşă.

Preşedintele Federeaţiei Române de Judo mai precizează că tenisul mondial vorbeşte din acest moment despre Simona Halep altfel.

"Anul trecut au comentat-o că a ajuns nr. 1 doar pentru că s-a retras Serena Williams şi a avut un parcus bun spre foarte bun. Cota Simonei a crescut, după acest turneu-lecţie, într-un fel care se va resimţi în perioada următoare. Wozniacki a fost precisă şi dominată de multe ori de Simona, care a fost spectaculoasă şi fără imprecizii ar fi câştigat fără probleme această finală. Nu sunt trist, sunt bucuros, pentru sportul românesc", a mai spus Cozmin Guşă, adăugând că o să îi pune pe sportivii de la judo să urmărească această finală să vadă spiritul şi inteligenţa.

Acesta a mai spus că este cu atât mai laudabile rezultatele obţinute de Simona Halep pentru că nu aşteapta neapărat recunoştinţă din partea unui stat neglijent.

"Simona se dedica suporterilor, romanismul Simonei se concentrează spre a aduce bucurie românilor însetaţi de victorie în sport, mai ales că noi nu mai avem multe sporturi în care să avem rezultate. Sunt foarte puţine locuri în care noi mai performânţă şi nu este preocupat nimeni să intensificăm finanţarea, pregătirea. Aceste sporturi sunt tratate într-un fel în care ne distruge spiritul. Româncele noastre excelează în sport, fetele din România care se bat pentru culorile tricolorului sunt mult mai determinate şi se vede acest lucru şi la rezultate", a mai explicat preşedintele Federaţiei Române de Judo, adăugând că laşitatea vectorilor politici s-a transmis şi la sportivii noştrii, însă nu le-a afectat pe sportivele României care sunt angrenate în competiţii internaţionale.

"Respectul în lumea tenisului pentru Simona Halep va creşte exponenţial, ea este pregatită pentru această nouă provocare, cu un statut public consolidat şi cu un spirit de mare campioană", a încheiat Cozmin Guşă.

Probleme pentru Simona Halep: ar putea fi pedepsită pentru ce s-a întâmplat cu Kerber

Câți bani a câștigat Simona Halep până acum la Australian Open

Ce au zis jucătoarele de tenis din circuitul WTA despre calificarea Simonei Halep în finală

Ce adversară sexy are Simona Halep! Caroline Wozniacki incită fanii