MENIU

Simona Halep a fost învinsă în semifinalele de la US OPEN

<p>Simona Halep</p>

Simona Halep (numărul 2 WTA) a fost eliminată de italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA, în semifinalele US OPEN 2015. Partida, care a durat aproximativ o oră, s-a încheiat cu 6-1, 6-3 pentru Pennetta care va juca în finală.

Semifinalele US OPEN 2015. Flavia Pennetta, în vârstă de 33 de ani, s-a impus în 59 de minute şi va juca prima finală de Grand Slam din carieră. Ea o va întâlni în ultimul act pe învingătoarea dintre Serena Williams (SUA), locul 1 WTA şi Roberta Vinci (Italia), locul 43 WTA. 

Simona Halep va primi un premiu de 805 dolari şi 780 de puncte WTA după participarea pe tabloul feminin al US Open. Românca îşi va păstra locul 2 în clasamentul WTA în ciuda acestui eşec.

LIVETEXT

SETUL 2 6-3 Pennetta câştigă şi se califică în finala US Open

Game alb la serviciu pentru Pennetta, care, din păcate pentru noi, îşi apropie victoria.

5-3 pentru Pennetta!

4-3 meci cu emoţii mari. Simona mare are şanse de calificare! Italianca reușește trei game-uri la rând și preia conducerea.

3-3 egalează Flavia Pennetta! Halep pierde teren și este egalată în acest al doilea set, pe care îl începuse foarte bine.

3-2 Pennetta câștigă pe serviciul sportivei noastre destul de ușor.

3-1 BREAK excelent făcut de HALEP. pectatorii îi scandează numele Simonei, care are o revenire de senzație.

2-1. Halep pare de neoprit și a finalizat game-ul cu un rever excelent în lung de linie, fără nicio șansă pentru italiancă.

1-1 Simona revine spectaculos şi trimite o minge lungă.

SETUL 1. 6-1 PENNETA

Halep îşi pierde din nou serviciul! Halep evoluează cu teamă parcă, serviciul şi arma ei, reverul, nu o ajută deloc.

5-1 pentru italiancă. Sportiva noastră mai are şanse! Simona a salvat două mingi de break, a revenit de la 15-40 și a reușit 3 puncte la rând.

În tribune se află şi Nadia Comăneci


4-1 pentru Flavia Pennetta, care se apropie câştigarea primului set.

3-1 Penetta. Break Pennetta! Trei greșeli neforțate ale Simonei.

2-1 Pennetta-Halep. Flavia Pennetta și-a câștigat cu mare dificultate serviciul, după ce ambele jucătoare au ajuns la egalitate (40-40).

1-1 Simona revine spectaculos

1-0 Game Pennetta!

18.18 A început partida. Pennetta serveşte prima.

Puţin după ora 18 cele două jucătoare au pătruns pe teren.


...........................................................................................................................

În cazul în care Halep va trece de Pennetta, o va întâlni pe Serena Williams sau pe adversara ei, italianca Roberta Vinci.

Cine este Flavia Penneta?


Pennetta, 33 de ani, a câştigat de-a lungul carierei 10 titluri, cu unul mai puţin decât Simona. Cele mai bune performanţe la turneele de Grand Slam le-a înregistrat chiar la US Open, unde s-a calificat de două ori în faza semifinalelor.

Pennetta a fost în trecut iubita lui Carlos Moya, iar acum este într-o relaţie cu italianul Fabio Fognini.

Este una dintre cele mai bune jucătoare ale Italiei, ajutând echipa de Cupa Fed să cîştige nu mai puţin de patru titluri. Flavia este şi o jucătoare excelentă de dublu, fost lider mondial în 2011, câştigând un titlu de Mare Şlem, Australian Open, dar şi Turneul Campioanelor.

Simona Halep este în SEMIFINALE la US OPEN

Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a calificat în semifinalele de la US OPEN, după ce a învins-o pe Victoria Azarenka, numărul 20 WTA şi cap de serie numărul 20, cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4. Halep va juca în semifinale, joi, cu italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26.
Meciul a durat două ore şi 40 minute. În faza următoare, Simona Halep o va întâlni, joi, pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, care a eliminat-o în sferturi pe Petra Kvitova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 5, scor 4-6, 6-4, 6-2.

În vârstă de 33 de ani, Pennetta conduce, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Însă succesele italiencei nu sunt mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon şi optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep are o victorie în ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

Calificarea în semifinalele US Open este recompensată cu un premiu de 805.000 de dolari şi cu puncte 780 de WTA.

..........................................................................................................................

UPDATE. Halep Simona Halep face break în game-ul 7 şi reuşeşte victoria.

Meciul a fost reluat după o oră pe arena Arthur Ashe.

Meciul se întrerupe din cauza ploii în setul decisiv, la scorul de 2-1 pentru adversara Simonei.

SETUL 2 se încheie cu 6-4 pentru Azarenka.

Halep câştigă primul set cu 6-3! Românca a arătat că a găsit antidotul pentru loviturile puternice ale Victoriei Azarenka, plimbând-o pe tot terenul şi profitând de supremaţia pe care o are în privinţa formei fizice.

21:03 Simona Halep şi Victoria Azeranka au intrat pe arena centrală de la US Open, Artur Ashe Stadium.

Meciul Simonei Halep cu Victoria Azarenka va fi precedat de întâlnirea dintre sportiva cehă Petra Kvitova (numărul 5) şi italianca Flavia Pennetta (locul 26 WTA).

Sesiunea de dimineaţă la US Open începe la ora locală 11.00 (ora 18.00 - ora României).

Tot în sferturi, dar la masculin, după meciul Halep-Azarenka va fi programată întâlnirea dintre Stan Wawrinka (Elveţia - favorit 5) şi Kevin Anderson (Africa de Sud - favorit 15).
Simona Halep. Ce a spus Azarenka despre meciul împotriva româncei, din sferturile de la US Open

Azarenka are avantaj în duelurile directe cu Halep. A câştigat ambele meciuri cu Simona, disputate în 2012, la Doha şi la Linz, de fiecare dată în două seturi, dar lucrurile sunt complet diferite faţă de acum trei ani.

"A crescut mult faţă de ultima oară când am jucat împotriva ei. Cu siguranţă, se numără printre favorite. A fost în Top 3 mult timp, a câştigat meciuri importante", a declarat Azarenka, potrivit site-ului WTA.

"Cred că jocul său vorbeşte pentru ea. Este foarte solidă din spatele terenului, are aproape toate loviturile. Pentru o jucătoare care nu este foarte înaltă, are un serviciu destul de bun. Are foarte multe arme. Trebuie să mă concentrez asupra jocului meu, să fiu agresivă şi să încerc să controlez jocul", a mai spus Azarenka.

Simona Halep. Record stabilit de româncă, după ce s-a calificat în semifinalele de la US Open

Potrivit statististicii prezentate de site-ul oficial al WTA, Halep avea înaintea Grand Slam-ului american câştiguri totale brute de 9,33 milioane de dolari, iar cu premiul de la US Open va ajunge la peste 10,1 milioane de dolari. Toate sumele sunt brute.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2, o va întâlni pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA şi cap de serie numărul 26, în noaptea de joi spre vineri, în al doilea meci programat pe arena Arthur Ashe, în sesiunea de seară, care începe la ora 2.00, ora României.