MENIU

Simona Halep a abandonat în sferturile de finală de la Washington

Simona Halep

Simona Halep, principala favorită, a abandonat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Washington, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, la scorul de 2-6, 6-3, 1-0 pentru rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie numărul şapte. 

Simona Halep a renunţat după o oră şi opt minute din cauza căldurii sufocante. 

De ce s-a retras Halep de la Washington

Retragerea Simonei a venit după ce aceasta a avut o discuție cu Darren Cahill, la finalul setului secund. Atunci, antrenorul australian i-a recomandat jucătoarei, care era extrem de afectată de căldură, să solicite interveniția fizioterapeutului, iar dacă problema persistă, să abandoneze, întrucât nu merită să riște o accidentare înainte de cele două turnee Premier 5 de la Toronto și Cincinnati.

Halep, care va primi un cec de 6.200 de dolari și 60 de puncte WTA, are 3-2 în meciurile directe cu Makarova.

De remarcat că Simona Halep, principala favorită a turneului, a fost programată de organizatori de fiecare dată la orele prânzului, pe o căldură foarte mare, iar în cele din urmă efectele acesteia s-au făcut simțite.


22:20 - Halep - Makarova 6-2, 3-6, 0-1, retragere. Meciul se încheie, după ce Simona a ales să se retragă, în urma intervenției doctorului, care i-a luat tensiunea pe teren.

22:18 - Halep - Makarova 6-2, 3-6, 0-1. Simona Halep își pierde serviciul în debutul decisivului, iar apoi solicită intervenția fizioterapeutului, așa cum i-a recomandat Darren Cahill, la finalul setului secund. Antrenorul său i-a sugerat chiar să abandoneze, în cazul în care nu se simte foarte bine.

22:13 - Halep - Makarova 6-2, 3-6. Ekaterina Makarova valorifică prima șansă de set pe care o are pe propriul serviciu și împinge meciul în decisiv.

21.41. Simona Halep încheie primul set cu 6-2.

21.10 A început meciul!

Monica Niculescu (locul 59 WTA) şi cap de serie numărul 6 şi Julia Goerges (locul 40 WTA) şi cap de serie numărul 4. Și această întâlnire va fi transmisă ÎN DIRECT pe Digi Sport 2 și va începe nu mai devreme de ora 22:30.

Simona Halep, locul 1 mondial! Calculul făcut de WTA

Cei de la WTA au făcut un calcul, prin care Simona Halep poate accede la locul 1.

Iată și cum poate reduce Simona Halep distanța față de Karolina Pliskova.

Sferturi de finală: -921 puncte
Semifinale: -871 puncte
Finală: -801 puncte
Campioană: -701 puncte

Halep are șanse matematice la Toronto să treacă pe primul loc, ea trebuie să ajungă cel puțin în finală la Washington.

Dacă va ajunge în ultimul act la Washington, ea va trebui, apoi, să câștige Rogers Cup, la Toronto,lucru pe care l-a făcut și în urmă cu un an, atunci când turneul a avut loc la Montreal. Ca să devină și lideră mondială, Karolina Pliskova nu va trebui să treacă de turul al doilea, fază în care va intra direct, întrucât va beneficia de un ”bye” în runda inaugurală, la fel ca românca.

În situația în care Halep va câștiga turneul de la Washington, iar, apoi se va impune și în Canada, ea va trece pe primul loc în lume dacă Pliskova nu va depăși faza sferturilor de finală.

Mai multe articole despre:
Tenis Washington semifinale Simona Halep