MENIU

WTA. Top WTA. Clasament special în WTA. Cum profită Serena Williams şi ce spune Simona Halep de asta

WTA a decis să ofere anumite avantaje pentru jucătoarele care revin în circuit, după anumite întreruperi ale perioadelor competiţionale.

Astfel, WTA va întocmi un "clasament special" pentru sportivele care se întorc la meciurile oficiale, după ce au lipsit din diferite motive, cum ar fi naşteri sau accidentări de lungă durată.

De această regulă vor beneficia Serena Williams şi Victoria Azarenka. Serena Williams profită de "clasamentul special" pentru a intra pe tabloul principal la Madrid.

Jucătoarele aflate în acest context vor putea să-şi folosească poziţia ocupată înaintea pauzei forţate, la revenirea în circuit, scrie Digisport. Clasamentul special poate fi folosit la cel mult două turnee diin categoria Premier Mandatory (Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing) şi la două Grand Slam-uri.

Simona Halep a fost de acord ca jucătoarele care au revenit în circuit după ce au născut să beneficieze de o perioadă de graţie.

"Când cineva dă naştere unui copil e mai mult decât sport, e ceva special în viaţă şi nu am nicio problemă să primească statutul de favorită la revenirea în turnee o jucătoare care pleacă de pe locul 1 mondial ca să nască", a precizat Simona Halep.

Mai multe articole despre:
WTA Serena Williams Simona Halep top wta