MENIU

Serena Williams o contrazice pe Simona Halep. Ruptură în tenis!

Serena Williams şi antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, pledează pentru autorizarea coachingului în tenisul feminin. Asta în timp ce Simona Halep şi Darren Cahill îşi doresc eliminarea on court coaching-ului, considerând că e de datorie fiecărei jucătoare să se descurce singură pe teren.

După ultimul act de la Flushing Meadows, în circuitul WTA s-a iscat o amplă dezbatere care a avut ca "epicentru" schimbarea regulilor care-i vizează pe antrenori. Dacă Darren Cahill şi Simona Halep pledează chiar pentru eliminarea on court coaching-ului, considerând că e de datorie fiecărei jucătoare să se descurce singură pe teren, antrenorul Serenei Williams are o altă viziune. Una pe care a împărtăşit-o cu fanii tenisului, conform Mediafax.

"Autorizarea coachingului într-un univers care-l va pune în valoare mi se pare viitoarea reformă majoră pe care tenisul poate s-o întreprindă", a scris Mouratoglou, ale cărui sfaturi pentru Serena Williams au dus, într-un final, la unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria sportului alb. Apoi, francezul care stă în loja Serenei a mers şi mai departe: "Aproape toţi antrenorii intervin prin cuvinte sau prin semne. Trebuie să înceteze această situaţie ipocrită".

Vocile importante din WTA vor avea mai multe întâlniri, în pauza dintre sezoanele 2018 şi 2019, în care vor discuta pe larg despre regula on court coaching. În acest moment, sfaturile sunt interzise în ATP, dar jucătoarele din WTA pot cere vizita propriilor antrenori pe teren, dar nu şi la competiţiile de Grand Slam.

 

Mai multe articole despre:
Serena o contrazice pe Simona Halep