MENIU

Lovitură de teatru! Sepp Blatter demisionează de la şefia FIFA

Sepp Blatter a demisionat marți din funcția de președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), informează Reuters. Elveţianul a cerut un Congres Extraordinar pentru alegerea succesorului său şi va rămâne în fruntea FIFA până la Congres.

Sepp Blatter, 79 de ani, a demisionat la patru zile după ce a fost ales pentru al cincilea mandat, scrie Agerpres.ro.

Sepp Blatter și-a anunțat decizia într-o conferință de presă la Zurich, la șase zile după ce FBI a făcut percheziții într-un hotel din acest oraș elvețian și a arestat mai mulți oficiali FIFA.

"FIFA a fost viața mea... ce contează cel mai mult pentru mine sunt FIFA și fotbalul din lumea întreagă", a spus Blatter.

"Va fi convocat un congres extraordinar pentru a-l alege cât mai curând pe urmașul meu", a adăugat el.

"Chiar dacă am fost reales, nu eram susținut de toată lumea fotbalului", a afirmat Blatter.

Potrivit lui, FIFA, "în fața unor provocări care nu se opresc, are nevoie de o restructurare profundă".

Blatter fusese reales vineri după ce contracandidatul său, prințul iordanian Ali Bin Al Hussein, s-a retras înaintea turului 2 de scrutin.

Vineri, Blatter a câştigat alegerile, obţinând al cincilea mandat, după ce prinţul Ali, singurul contracandidat, s-a retras în turul al doilea.

De numele FIFA se leagă în prezent un imens scandal de corupţie. Săptămâna trecută, justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane în cazul de corupţie, în care au fost efectuate arestări într-un hotel din Zurich.

Oficiul Federal de Justiţie din Elveţia a precizat că persoanele reţinute sunt cercetate pentru luare de mită şi primirea de alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, totalizând peste 100 de milioane de dolari.

Acţiunile lor ilegale ar avea legătură cu unele turnee de fotbal din America Latină.

Mai multe articole despre:
Sepp Blatter