MENIU

Semnal de alarmă după recentul eșec al Simonei Halep la Roland Garros, tras de un jurnalist american

Simona Halep, „Fighter Girl”, cum o numesc jurnaliștii americani de sport, „se ofilește”, cedează fără luptă în turneele de Grand Slam, atunci când se lovește de o rezistență îndâârjită. Este concluzia şi semnalul de alarmă tras de analistul "Bleacher Report", Jake Curtis, după recentul „turneu ratat” al Simonei, la Roland Garros.

Problema jucătoarei noastre ar fi apărut încă de la începutul lui 2014, sesizează expertul american, Jake Curtis, adică exact atunci când Simona a disputat primul turneu de Mare Şlem din postura de jucătoare de top 15. Astfel, "Bleacher Report" a publicat un articol, preluat de Mediafax, în care acordă calificative pentru nouă jucătoare şi nouă jucători după cel de-al doilea turneu de Mare Şlem al anului.

Simona Halep este una dintre protagoniste, având în vedere faptul că, la startul ediţiei 2015 a Roland Garros-ului, era una dintre marile favorite ale întrecerii. Toată lumea să aștepta să-și egaleze performața de anul trecut, când a ajuns în finală, dar jucătoarea noastră a fost eliminată în turul doi de croata Mirjana Lucic-Baroni, cea care a eliminat-o și la US Open 2014, deși nu se afla între primele 100 de jucătoare ale lumii.

Astfel, nu este deloc surprinzător faptul că Simona intră la „capitolul dezamăgiri”. Dincolo de calificativul "D", cel mai slab acordat de jurnalistul Jake Curtis - echivalentul unui "insuficient", într-o logică a notelor date elevilor de pe băncile şcolii primare, articolul trage un semnal de alarmă legitim în ceea ce priveşte o problemă mai complexă, de fond, observată la Simona în ultimele 18 luni: cu o singură excepţie, evoluția sa în turneele de Mare Şlem este cea a unei jucătoare care nu luptă și clachează în final, susține expertul american.