MENIU

EURO 2016. PORTUGALIA, prima echipă calificată în FINALĂ, după 2-0 cu Ţara Galilor

<p>Ronaldo, record de goluri la EURO</p>
EURO 2016 PORTUGALIA, &Icirc;N FINALA
<p>EURO 2016</p>
Bale vs Ronaldo
<p>Ronaldo, record de goluri la EURO</p>

Reprezentativa Portugaliei s-a calificat în finala Campionatului European, după ce a învins, miercuri, la Lyon, cu scorul de 2-0 (0-0), selecţionata Ţării Galilor, în semifinalele competiţiei. Golurile au fost marcate de Cristiano Ronaldo '50 şi Nani '53.

Reprezentativa Portugaliei s-a calificat în finala Campionatului European, după ce a învins, miercuri, la Lyon, cu scorul de 2-0 (0-0), selecţionata Ţării Galilor, în semifinalele competiţiei. Golurile au fost marcate de Cristiano Ronaldo '50 şi Nani '53.

După o primă repriză slabă, fără goluri, Portugalia a rezolvat meciul în doar 3 minute. Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 50, cu o lovitură de cap din 6 metri. Grație acestei reușite, atacantul a ajuns la 9 goluri marcate la EURO, fiind golgeterul all-time, la egalitate cu Michel Platini.

Al doilea gol a venit în minutul 53 și i-a aparținut lui Nani. Acesta a înscris cu un șut de la 7 metri, după o pasă venită de la Cristiano Ronaldo.

Până la final, Țara Galilor, aflată la prima participare, nu a avut forța să pună probleme Portugaliei, care s-a mulțumit cu păstrarea avantajului, scrie gsp.ro.

Portugalia se califică în a doua finală de EURO din istorie, după cea din 2004. Adversara se va decide joi, 7 iulie, dintre Germania și Franța.

SEMIFINALE EURO 2016. Ţara Galilor este a doua echipă care ajunge în faza semifinalelor la prima prezenţă la EURO. Performanţa a mai fost reuşită de Suedia, în 1992.

PORTUGALIA - ŢARA GALILOR Meciul începe în forţă, se joacă pe contre. Ţara Galilor are mai multe ocazii de gol decât Portugalia în prima repriză.

LIVETEXT: 

MIN 90+2: Ronaldo încearcă o lovitură liberă, dar se loveşte de zidul galez. 

MIN 88: Galben  BALE face un fault dur asupra lui Cedric 

MIN 86: Intra Quaresma, iese Nani din echipa Portugaliei. 

MIN 80: OCAZIE ȚARA GALILOR! Gareth Bale

MIN 77: OCAZIE ȚARA GALILOR! Bale șutează puternic, din voleu.

MIN 73: schimbare la portughezi! iese Renato Sanches intră Gomes.

MIN 61: Galben pentru RONALDO

MIN 63: schimbare la galezi! Robson-Kanu este înlocuit cu Simon Church.

MIN 62: Ronaldo foarte aproape să realizeze DUBLA.

MIN 61: Galben pentru CHESTER.

MIN 58: schimbare la galezi. Sam Vokes, înlocuit de Ledley. 

MIN 53: GOOL Nani, după un şut trimis de Ronaldo!

MIN 50: GOOL Ronaldo

REPRIZA SECUNDĂ:

Min. 44. Ocazie Ronaldo, cu capul din 5 metri de poartă, lovitură mult peste poartă.

Min. 40 Portugalia controlează meciul de peste 10 minute, după o perioadă mai bună a galezilor. Ronaldo trage puternic cu stângul, mingea e respinsă în corner.

Min. 27. Ronaldo trece puţin pe sub minge în careul mic al galezilor, după o centrare din corner.

Min. 23. Trei ocazii în cascadă pentru Ţara Galilor în ultimele minute. Gale trage de două ori periculos, un şut puţin pe lângă, al doilea pe spaţiul porţii.

Min 17. Joao Mario pătrunde în forţă în careul Ţării Galilor şi trage puţin pe lângă poartă.

Min. 10 Primele ocazii ale Portugaliei: centrare din partea dreaptă şi reluare spre poartă. Portughezii cer 11 metri la un contact în careu

PORTUGALIA - ŢARA GALILOR Quaresma a fost una din vedetele Portugaliei la EURO, dar mijlocasul nu a a aratat tot. Jucatorul lui Besiktas isi incurajeaza colegii inainte de duelul cu Tara Galilor prin intermediul Instagram. "E ziua noastra!", spune Quaresma.

Echipele probabile

Portugalia:

Rui Patricio - Cedric, Fonte, Pepe (Ricardo Carvalho), Guerreiro - Danilo, Joao Mario, Sanches Adrien Silva - Nani, Ronald

Suspendat: William Carvalho

Incert: Pepe

Ţara Galilor

Hennessey - Chester, Ashley Williams, Collins - Gunter, Allen, Ledley, Jonathan Williams, Taylor - Bale, Robson-Kanu

Suspendaţi: Davie, Ramsey

Pepe, fundaşul lui Real Madrid şi unul dintre cei mai buni fotbalişti ai lui Fernando Santos, acuză probleme medicale şi ar putea lipsi de la confruntarea din această ţară. Pepe a acuzat probleme musculare şi nu s-a antrenat alături de colegii săi in cursul zilei de ieri. Fundaşul central a avut parte de un program special de pregătire, iar selecţionerul portughez va lua o decizie finală în privinţa lui cu doar câteva ore înainte de startul meciului cu Ţara Galilor, scrie Mediafax.ro. 

Este normal ca Pepe să se resimtă având în vedere că a fost solicitat din plin la Real Madrid în sezonul care s-a încheiat. Dacă va juca în confruntarea din semifinale, Pepe ar bifa meciul cu numărul 41 din acest sezon.