MENIU

Scandalul FIFA. Blatter va fi prezent la procesul lui Platini în calitate de martor

Fostul președinte al Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), Sepp Blatter, va fi prezent la Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS), în calitate de martor, la procesul lui Michel Platini, scrie ziarul francez L'Equipe.

Potrivit informațiilor deținute de L'Equipe, FIFA l-a citat pe Blatter ca martor la procesul lui Platini în fața TAS, iar elvețianul a acceptat convocarea.

Platini își va juca viitorul, vineri 29 aprilie, în fața TAS. Francezul speră că-i va fi ridicată suspendarea de șase ani din orice activitate legată de fotbal, dictată de Comisia de Etică a FIFA, care-i reproșează francezului că a primit, în 2011, suma de 2 milioane de franci elvețieni (1,8 milioane de euro) de la Blatter, pentru serviciile sale de consultanță derulate între 1999 și 2002, conform Agerpres.

Blatter, și el suspendat, va depune mărturie în cursul dimineții. El a acceptat această convocare, deși ar fi putut foarte bine s-o refuze.

Convocându-l pe elvețian, FIFA vrea din nou să-i asocieze pe Platini și Blatter în această afacere și, dacă este posibil, să lege soarta lor.

La rândul lor, apărătorii lui Platini au citat mai mulți martori: Jacques Lambert, fost director general al CFO (comitetul francez de organizare) al Cupei Mondiale 1998, Odile Lanceau, care a lucrat alături de Platini, între 1998 și 2002, când acesta era consilier al președintelui FIFA, Angel Vilar, președintele federației spaniole de fotbal, și doi profesori de drept.

Mai multe articole despre:
FIFA Platini Blatter