MENIU

Scandalos! La ce tratament este supusă Simona Halep. Valoarea ei este pusă la îndoială

SIMONA HALEP

Cazurile oficiale de dopaj în tenis apar destul de rar, însă în jurul acestui subiect se speculează tot mai des. Orice ascensiune a unui jucător al sportului alb duce cu gândul la acest subiect sensibil. În 2014, urcarea Simonei Halep în clasamentul WTA, care a fost o continuare a celei din 2013, nu a scăpat de monitorizarea atentă a Federaţiei Internaţionale de Tenis. 

Chiar dacă, în 2014, Simona Halep nu a câştigat decât două turnee, la Doha şi la Bucureşti, ascensiunea ei în clasamentul WTA a fost fulminantă, ea intrând pentru prima dată în Top 10. Tenismena noastră a început anul pe locul 11, iar finalul a găsit-o pe 3, poziţie ocupată şi în prezent.

La un moment dat a depăşit-o şi pe Maria Sharapova, fiind pe a doua treaptă a clasamentului mondial. Şi asta pentru că, la turneele de Grand Slam, a ajuns în fazele avansate. A făcut sfert de finală la Australian Open, apoi la cel de-al doilea Grand Slam, la Roland Garros, a jucat finala, iar la Wimbledon a ajuns până în semifinale. Iar cireaşa de pe tort a fost finala de la Turneul Campioanelor, de la Singapore. Aceste performanţe vin după ce, în 2013, a câştigat nu mai puţin de şase turnee, dar mai mici ca valoare. Cei din conducerea WTA au fost atenţi la ascensiunea constănţencei şi au monitorizat-o atent pentru ca la mijloc să nu fie ceva necurat.

"Multă lume se întreabă despre controalele antidoping din tenis. Vă spun că sunt la fel de dese ca în toate sporturile. Din câte ştiu, Simona a fost printre cele mai controlate, dacă nu cea mai controlată dintre toate tenismenele în 2014. A făcut destule teste antidoping pentru a nu plana niciun fel de suspiciuni asupra ei", a declarat, pentru ”ring”, preşedintele FRT, George Cosac.


Mai multe, pe ring.ro

Mai multe articole despre:
Simona Halep Halep WTA halep miami