MENIU

Scandal în lumea sportului! Un jucător de rugby paralizat cere despăgubiri de milioane de dolari

Un rugbyst australian, rămas paralizat după ce a fost accidentat într-un meci, se va adresa instanței pentru a cere Federației naționale de rugby și jucătorului care i-a provocat leziuni grave ale coloanei despăgubiri de câteva milioane de dolari.

Jucător la formația Newcastle Knights, Alex McKinnon a suferit teribilul accident în 2014, într-un meci contra celor de la Melbourne Stormers, când a recepționat un placaj extrem de dur din partea lui Jordan McLean, care a primit și o suspendare pentru 7 meciuri fiind găsit vinovat pentru placaj periculos.

Asociația jucătorilor din Rugby League și-a exprimat susținerea pentru demersul lui McKinnon. ''Alex are dreptul de a demara orice acțiune legală în legătură cu prejudiciul care i s-a adus și este normal să-și angajeze avocați care să-l reprezinte. Din perspectiva Asociației vrem să ne asigurăm că sunt respectate drepturile părților implicate în proces până la finalul acestuia'', menționează Asociația, citată de Agepres.

Clubul la care evolua, Newcastle, i-a plătit lui McKinnon 750.000 dolari australieni, suma stipulată în contractul său înainte de a fi accidentat.