MENIU

Scandal cu iz rasist în handbalul românesc. "Sportiva Allison Pineau nu se poate opri din plâns”

Scandal după un meci între HC Zalău și HCM Baia Mare, care a avut loc în etapa a 19-a a Ligii Naţionale de handbal feminin.

Suporterii HC Zalău le-au huduit și le-au adresat injurii cu caracter rasist jucătoarelor Allison Pineau și Alexandra Do Nascimento.

"Nu am crezut ca lumea poate fii atat de rea si de needucata insa uite ca se intampla intr-un oras cu asa zise pretentii handbalistice numit Zalau. Echipa din Zalau fiind condusa de un om fara scrupule unde lumea huiduie si se comporta mai rau ca intr-o jungla...nu as vrea sa jignesc animalele pentru ca ele nu au nicio vina insa pot spune ca oamenii care vin la sala, in special galeria si alti "mari suporteri ai echipei " sunt mai rau decat animalele... fara cei sapte ani de acasa,fara minte si educatia care se cuvine fiecarui om...eu nu pot sa imi dau seama daca aici e pur si simplu lipsa de respect pentru jucatoare care totusi reprezentam Romania in liga campionilor dar si la competitii majore sau e pur si simplu mitocanie! Sa injuri ca in codru si sa fii rasist asta inseamna sa fii suporter al echipei din Zalau! Sper ca dupa acest spectacol de vorbe grele sa poata dormi noaptea linistiti, sa mearga inapoi acasa la familiile lor cu constiinta impacata pentru ca ce au facut la meciul asta e de neconceput,nesimtirea e in voga!", a scris sportiva Melinda Geiger , de la HCM Baia Mare, pe pagine ei de Facebook. 

Conform unor surse din cadrul echipei HCM Baia Mare, citate de prosport.ro, handbalista Allison Pineau este în stare de şoc: "Nu se poate opri din plâns. Este în stare de şoc. A mai jucat şi la Oltchim, a fost în atâtea deplasări şi cu Baia Mare, nu şi-a imaginat niciodată că o să treacă prin astfel de momente la un meci în România".

 

 

Mai multe articole despre:
rasism handbal sport HC Zalău hcm baie mare