MENIU

Fostul boxer olandez, Rubi Lubbers, a ajuns om al străzii

Rudi Lubbers (73 de ani), fostul boxer olandez participant la Jocurile Olimpice din 1964 şi 1968, care l-a înfruntat şi pe legendarul Muhammad Ali într-o partidă în 1973, a ajuns într-o stare gravă şi îşi duce viaţa în nişte condiţii mizere într-un sat din sud-estul Bulgariei.

După ce şi-a reprezentat ţara la cele două ediţii ale Jocurilor Olimpice, pugilistul de categoria grea a trecut la profesionisti în 1970 şi a obţinut performanţe remarcabile, având 28 de victorii, dintre care 13 prin KO, şi 8 înfrângeri. Printre eşecuri se numără şi unul în faţa lui „The Greatest”, în 1973, la Jakarta. Lubbers a rezistat 12 runde în faţa lui Ali, însă a pierdut la puncte, conform Mediafax.

S-a retras în 1981, iar viaţa sa a luat o turnură groaznică. Lubbers a fost arestat în Portugalia pentru trafic de droguri, iar după eliberare i-a fost teamă să se mai întoarcă în ţara natală din cauza percepţiei pe care oamenii ar fi putut să o aibă despre el. Astfel, Rudi şi Ria, soţia sa, au trăit mai multă vreme în ţări precum Liban, Maroc, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Portugalia sau Bulgaria.

Mai multe articole despre:
Rubi Lubbers a ajuns om al străzii