MENIU

România, în finala Ligii Campionilor la Judo

Sfârșit de săptămână cu mari emoții pentru judo-ul românesc. În Portugalia se va desfășura, la sfârșitul săptămânii, cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa, Liga Campionilor. Țara noastră va fi reprezentată atât la masculin, cât și la feminin.

Băieții de la CSM București și fetele de la U CSM Cluj-Napoca vor încerca să obțină prețioasele medaliile puse la bătaie de către Uniunea Europeană de Judo. Ambele echipe au ca obiectiv principal calificarea între primele patru din Europa.

Președintele Federației Române de Judo, Cozmin Gușă, este de părere că cele mai mare șanse de a-și atinge obiectivul le au fetele:

"Vreau să vă mulțumesc foarte mult în calitatea mea de președinte al Federației Române de Judo pentru că acordați atenție și acestui sport. Performanta e una însemnată, avem o echipă calificată și la feminin, echipa noastra de la Cluj, respectiv o echipă la masculin, cea care e susținută de CSM București. Plecăm cu multe speranțe acolo, anul trecut am reușit locul 5 la feminin, sperăm să facem o figură bună, dar simpla calificare la feminin cât și la masculin e în sine o performanță, dar asta nu înseamnă că nu putem veni cu vești foarte bune sau chiar cu medalii din Portugalia. Avem șanse la feminin să luăm cel puțin bronzul. La masculin sunt sanse de bronz, la feminin sunt mai multe șansele, am întărit recent echipa cu un rus, la 66 kg, un tip foarte tehnic, care e român de săptămâna trecută, l-am naturalizat, nu putem spune că avem străini, aici toți sunt români, dar șansele mai mari le au fetele", a declarat Cozmin Gușă la România TV.

La puternica intrecere sportiva, tara noastra va fi reprezentata atat la masculin, cat si la feminin. CSM Bucuresti la baieti si U CSM Cluj-Napoca la fete vor incerca sa puna mana pe pretioasele medalii oferite de catre Uniunea Europeana de Judo. Ambele echipe au ca obiectiv principal accederea in primele patru echipe din Europa lucru care le asigura si un important premiu in bani.

Componenta echipelor romanesti este urmatoarea:

CSM Bucuresti: Luncan Vlad -66 kg, Zhukov Petr -66 kg, Raicu Alexandru -73 kg, Cercea Marcel -81 kg, Toth Krisztian -90 kg, Simionescu Vladut +90 kg, Aurel Barca-antrenor

U CSM Cluj-Napoca: Chitu Andreea -52 kg, Ohai Loredana -57 kg, Dobre Stefania -63 kg, Yonezawa Kaho -70 kg, Suzuki Iori +70 kg, Bercean Florin si Andreica Gianina – antrenori.

Echipele calificate in faza finala a Ligii Campionilor sunt urmatoarele:

Masculin

Sporting Club POR, Yawara Neva RUS, Ratiborets RUS, Steaua Rosie SRB, Golden Gori GEO, ESBM Blanc-Mesnil FRA, FLAM 91, CSM Bucuresti ROU.

Mai multe articole despre:
judo