MENIU

România - Italia rugby. Trei eseuri marcate de Stejari în 14 minute. Din păcate, a fost prea puțin

România - Italia rugby. Italia învinge cu 32-22 și se califică direct la Cupa Mondială din 2019. România termină pe locul 4 în grupă.

România - Italia rugby. Ca și în fața Canadei, ''Stejarii'' au făcut o primă repriză slabă și au salvat impresia cu un forcing de final, în care au reușit trei eseuri.

Echipa noastră a marcat primele puncte ale meciului, prin Vlaicu, din lovitură de pedeapsă (5), dar Italia a fost aproape de un prim eseu (7), reușit trei minute mai târziu de Sarto. Un cartonaș galben primit de van Heerden a cântărit mult în economia jocului, iar Italia a profitat de acest moment, reușind încă o încercare, iar scorul a ajuns la 15-3.

''Stejarii'' au irosit câteva șanse de eseu (30), iar cei care au marcat au fost tot italienii, astfel că la pauză scorul a fost de 22-9 pentru Squadra Azzurra, cel mai mare deficit la pauză al României în meciurile de la Cupa Mondială 2015.

Italia s-a desprins în debutul reprizei secunde, la 27-3, după un nou eseu, dar echipa României a avut un final excelent, reușind trei eseuri, astfel că scorul final a fost de 32-22 pentru Italia, care a terminat pe locul al treilea în grupă și a obținut astfel calificarea la Cupa Mondială din 2019 (Japonia).

"Dacă Italia nu joacă la potenţial maxim, iar România joacă ce ştie mai bine, atunci orice e posibil", a spus selecţionerul României, Lynn Howells, notează Digisport.ro.

În absenţa lui Mihai Macovei, suspendat, căpitanul României va fi Valentin Ursache. În primul 15 va intra Daniel Carpo, în timp ce printre rezerve se va număra Marius Antonescu, aflat în premieră pe bancă la Cupa Mondială, la fel ca Tudorel Bratu.

"Nimeni nu-l poate înlocui pe Macovei. El e liderul echipei, dar pentru moment îmi face mare plăcere să conduc echipa şi sper să-i conduc spre o victorie", a declarat Ursache.

Fanii români aflaţi în tribune, dar şi cei din faţa televizorului, au dat aripi rugbiştilor români la Cupa Mondială.

Mai multe articole despre:
meci live România - Italia rugby