MENIU

ROMÂNIA-GRECIA 0-0. Publicul a huiduit echipa naţională la final

<p>Anghel Iordanescu</p>

ROMÂNIA-GRECIA, preliminariile EURO 2016. Meciul România - Grecia, din preliminariile Campionatului European din 2016, disputat pe Arena Națională din București, s-a încheiat 0-0. Spectatorii au huiduit echipa naţională la finala partidei!

ROMÂNIA-GRECIA, preliminariile EURO 2016. La partidă au asistat au asistat aproximativ 38.000 de spectatori, în tribune fiind prezent şi premierul Victor Ponta.

ROMÂNIA-GRECIA, preliminariile EURO 2016. UPDATE. Fluier final: România - Grecia se termină 0-0.

MIN 64: ADI POPA intră în locul lui MAXIM şi SÂNMĂRTEAN intră în locul lui BUDESCU.

Jucătorii lui Anghel Iordănescu au făcut o repriză clar mai bună decât cea a grecilor, însă nu suficientă, iar scorul s-a terminat la egalitate 0-0!

MIN 45+1 FINAL DE PARTIDĂ!

Keșeru, Torje și Dragoș Grigore sunt la câte un ”galben” de suspendare în meciul următor, cu Finlanda.

Echipa Naţională ocupă locul 2 în grupa F, după Irlanda de Nord, cu 15 puncte.

La conferința de presă a echipei naţionale, organizată la Mogoşoaia, selecționerul României a prefațat duelul cu Grecia de luni, care va avea loc pe Arena Naţională, de la ora 21:45

Pentru partida din această seară, selecționerul Anghel Iordănescu a ales următorul unsprezece, potrivit FRF.ro.
 
12. Tătărușanu - 2. Papp, 21. Grigore, 6. Chiricheș, 3. Raț-cpt. - 8. Pintilii, 5. Hoban - 11. Torje, 20. Budescu, 10. Maxim - 13. Keșeru
 
Rezerve: 1. Pantilimon, 23. Lung - 4. Moți, 7. Popa, 9. Alibec, 14. Filip, 15. Goian, 16. Bumba, 17. Sânmărtean, 18. Prepeliță, 19. Andone, 22. Mățel
 
Echipa Greciei: 1. Karnezis - 20. Holebas, 19. Papastathopoulos, 4. Manolas, 15. Kitsiou - 21. Aravidis, 6. Tziolis - 22. Samaris, 10. Fortounis, 18. Fetfatzidis - 9. Mitroglou. Antrenor: Kostas Tsanas
 
Rezerve: 12. Kapino, 13. Vellidis - 3. Giannoulis, 5. Moras, 7. Fountas, 8. Kone, 11. Vyntra, 14. Papadopoulos, 16. Karelis, 17. Tachtsidis, 23. Piatellas
 GRUPA F
► Ungaria - Irlanda de Nord 1-2 (Priskin 75 / McGinn 81, Lafferty 88), Grecia - ROMÂNIA 0-1 (Marica 10-pen.), Feroe - Finlanda 1-3 (Holst 41 / Riski 53, 78, Eremenko 82)
► ROMÂNIA - Ungaria 1-1 (Rusescu 45 / Dzsudzsak 82), Finlanda - Grecia 1-1 (Hurme 55 / Karelis 24), Irlanda de Nord - Feroe 2-0 (McAuley 6, Lafferty 21)
► Finlanda - ROMÂNIA 0-2 (Stancu 54, 83), Feroe - Ungaria 0-1 (Szalai 21), Grecia - Irlanda de Nord 0-2 (Ward 9, Lafferty 51)
► Grecia - Feroe 0-1 (Edmundsson 61), Ungaria - Finlanda 1-0 (Gera 84), ROMÂNIA - Irlanda de Nord 2-0 (Papp 74, 79)
► ROMÂNIA - Feroe 1-0 (Keșeru 21), Irlanda de Nord - Finlanda 2-1 (Lafferty 33, 38 / Sadik 90+1),Ungaria - Grecia 0-0
► Irlanda de Nord - ROMÂNIA 0-0, Finlanda - Ungaria 0-1
 (Stieber 82), Feroe - Grecia 2-1 (Hansson 32, Olsen 70 / Papastathopoulos 84)
► Feroe - Irlanda de Nord 1-3 (Edmundsson 36 / McAuley 12, 71, K. Lafferty 75), Grecia - Finlanda 0-1 (Pohjanpalo 75), Ungaria - ROMÂNIA 0-0
 
1 Irlanda de Nord 7 5 1 1 11-5 16
2 ROMÂNIA 7 4 3 0 7-1 15
3 Ungaria 7 3 3 1 5-3 12
4 Finlanda 7 2 1 4 6-8 7
5 Feroe 7 2 0 5 5-11 6
6 Grecia 7 0 2 5 2-8 2

Următoarele etape:
Feroe - Irlanda de Nord, Grecia - Finlanda, Ungaria - ROMÂNIA (4 septembrie 2015)
Finlanda - Feroe, Irlanda de Nord - Ungaria, ROMÂNIA - Grecia (7 septembrie 2015)
Ungaria - Feroe, Irlanda de Nord - Grecia, ROMÂNIA - Finlanda (8 octombrie 2015)

Feroe - ROMÂNIA, Finlanda - Irlanda de Nord, Grecia - Ungaria (11 octombrie 2015)

Romania vs. Grecia live de la ora 21.45 pe TVR

”Consider că am făcut o partidă bună la Budapesta. Din punct de vedere tactic, am controlat jocul prin posesia mingii. Am obţinut ce ne-am propus, am plecat neînvinşi”, a declarat Iordănescu

Referitor la partida de luni, selecţionerul a fost ferm pe poziţii. ”Pentru meciul cu Grecia, ne propunem doar victoria. Trebuie să fim atenţi, nu avem voie să facem greşeli şi nu ne putem permite să oferim cadouri. Avem probleme de sănătate, dar sunt sub control şi sunt convinşi că vom reuşi să le rezolvăm”, a comentat acesta.

Au urmat la cuvânt jucătorii, primul pe listă fiind Mihai Pintilii, care a lipsit la Budapesta din cauza cumulului de galbene. ”Trebuie să fim concentraţi, să intrăm motivaţi şi să obţinem victoria care ne va aduce mai aproape de calificare. Prezenţa spectatorilor în număr cât mai mare va fi un atu în pluss-a confesat mijlocaşul ”tricolorilor”.

Atât Chiricheş, cât şi Torje au fost optimişti în privinţa rezultatului final al partidei de luni, mizând şi ei pe plusul de moral adus de numărul mare de spectatori care vor fi prezenţi în tribune.

”Ne dorim ca suporterii să vină în număr cât mai mare, să ne susţină şi noi să-i răsplătim cu o victorie” a declarat noul fundaş al italienilor de la Napoli, în timp ce Torje a adăugat: ”Important e să cîştigăm, nu contează cum”.

Selecționerul Anghel Iordănescu a anunțat lista oficială a jucătorilor ce vor fi trecuți pe foaia de joc la meciul cu Grecia

1 Costel PANTILIMON
2 Paul PAPP
3 Răzvan RAȚ
4 Cosmin MOȚI
5 Ovidiu HOBAN
6 Vlad CHIRICHEȘ
7 Adrian POPA
8 Mihai PINTILII
9 Denis ALIBEC
10 Alexandru MAXIM
11 Gabriel TORJE
12 Ciprian TĂTĂRUȘANU
13 Claudiu KEȘERU
14 Steliano FILIP
15 Dorin GOIAN
16 Claudiu BUMBA
17 Lucian SÂNMĂRTEAN
18 Andrei PREPELIȚĂ
19 Florin ANDONE
20 Constantin BUDESCU
21 Dragoș GRIGORE
22 Alexandru MĂȚEL
23 Silviu LUNG
 

Arena Fanilor, zona special amenajată dedicată suporterilor care vin la stadion înaintea meciului România - Grecia, este pregătită să-i primească pe fanii Echipei Naționale

Arena Fanilor, ce se va întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, se deschide la ora 17:00. Vor exista 30 de puncte de face-painting, unde fanii își pot schimba look-ul pentru marele meci, precum și 6 suprafețe gonflabile, 6 puncte de vânzare a echipamentelor Echipei Naționale, 3 miniterenuri de fotbal și alte 3 zone de relaxare. 
 
Smiley și Pavel Bartoș vor fi antrenorii suporterilor înaintea fluierului de start al jocului din preliminariile EURO 2016 și îi vor provoca pe cei prezenți la diverse concursuri și tombole cu premii inedite. Pe scena amenajată lângă Arena Națională, Smiley va suține, înaintea meciului, un concert dedicat tuturor suporterilor. 
 
Accesul în Arena Fanilor se va face începând cu ora 17:00 pe baza biletului de intrare la meci. 
 
 
  

GHIDUL SUPORTERILOR PREZENȚI LA MECIUL ROMÂNIA - GRECIA

Spectatorii care vor asista la meciuri de fotbal în Arena Națională sunt obligați să se comporte în conformitate cu legislația românească și cu regulile enunțate în acest text. Încălcarea acestora poate duce la expulzarea contravenientului din interiorul Arenei Naționale, poate declanșa punerea în aplicare a interdicției de acces în arenele sportive din România și poate atrage - după caz - răspunderea civilă, disciplinară, contravențională sau penală.
 

Obligațiile spectatorilor:

- Să respecte cu strictețe măsurile stabilite de organizatori și de forțele de ordine.
- Să prezinte, la intrarea în arenă, documentele de acces și – după caz – actele de identitate; la solicitarea forțelor de ordine/stewarzilor, sunt obligați să prezinte materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor.
- Să nu cumpere bilete în scop de revânzare și să nu le vândă la suprapreţ.
- Să nu introducă în incinta Arenei Naționale niciun fel de inscriptii, embleme, pancarte, bannere, afișe sau alte suporturi care conțin texte, litere, simboluri, sloganuri, imagini ori texte; sunt permise doar steagurile celor două țări arborate pe suport din material plastic;
- Să nu introducă și să nu afișeze însemne, să nu scandeze sloganuri cu caracter politic.
- Să se supună controlului corporal sumar și al bagajelor; refuzul de a fi controlat atrage după sine interdicția de a intra în Arena Națională la meciul respectiv.
- Să nu pătrundă în incinta Arenei Naționale sub influenţa drogurilor şi a substanţelor psihotrope, în stare vădită de beție, să nu introducă și să nu consume în stadion băuturi alcoolice; 
- Să ocupe locul înscris pe bilet.
- Să nu fumeze în spațiul tribunelor; interdicția este valabilă și pentru persoanele care folosesc țigara electronică. Fumatul este permis doar în locurile special amenajate de pe terasamentul exterior al Tribunei Est și al Peluzelor Nord și Sud, în zonele turnichetelor. 
- Să nu escaladeze parapetul din beton care delimitează suprafața de joc, gardurile interioare de separare a sectoarelor și să nu se cațere pe balustrada care delimitează spațiul de joc de tribună.
- Să nu arunce asupra spectatorilor, oficialilor, jucătorilor, forţelor de ordine sau în direcția suprafeței de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanțe corozive ori care murdăresc.
- Să nu săvârșească fapte, acte sau gesturi obscene, să nu profereze ori să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare, precum și alte amenințări cu acte de violență împotriva celorlalți spectatori, oficiali, jucători sau a bunurilor acestora; să nu scandeze refrene injurioase sau defăimătoare.
- Să nu amenințe cu acte de violență forțele de ordine.
- Să nu deţină artificii, pocnitori sau alte materiale pirotehnice care emit foc, fum sau gaz.
- Să nu introducă nici un fel de recipient pentru lichide, confecţionat din material plastic, sticlă sau similare (sticle, cutii, pet-uri, spray-uri, parfumuri etc).
- Să nu provoace și să nu participe la scandal sau la acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice, să nu scandeze injurii, expresii jignitoare ori vulgare la adresa celorlalți spectatori, a oficialilor sau a jucătorilor.
- Să nu se implice în nici un fel de discriminare de rasă, etnică sau religioasă, să nu promoveze în nicio formă persoane vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii ori adepte ale ideologiei fasciste.
- Să nu îşi ascundă faţa cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii cu intenția de a împiedica identificarea.
- Să nu scrie, să nu deseneze pe pereţii sau pe gardurile stadionului, să nu dezlipească, să nu distrugă reclamele, anunţurile sau afişele expuse, să nu deterioreze, să nu ridice sau să nu mute semnele sau indicatoare amplasate de organizator.
- Să nu distrugă ori să nu degradeze scaunele, balustradele sau alte elemente de mobilier.
- Să nu aibă asupra lor obiecte care ar putea fi aruncate în terenul de joc (briceaguri, bile etc.) și nici obiecte de dimensiuni considerabile care ar putea fi folosite ca arme (umbrele, suporturi pentru steaguri confecționate din orice alt material exceptând plasticul, căști moto, huse pentru aparatura electronică etc.)
- Să nu distrugă, să nu degradeze scaunele sau alte elemente de mobilier.
- Să nu staționeze pe scări, pe căile de acces sau în dreptul căilor de evacuare.
- Să părăsească imediat stadionul în cazul măsurii de evacuare impusă de forţele de ordine.
 
În plus, față de cele menționate anterior, sunt interzise în Arena Națională următoarele:
- tricouri sau alte elemente de vestimentație inscripționate cu litere, cuvinte, texte, simboluri sau imagini care – în opinia organizatorului - au conținut obscen, discriminatoriu sau provocator, care incintă la denigrarea țării, la xenofobie, la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență, ori ale căror subînțelesuri duc spre aceleași fapte interzise și înscrise în textul de mai sus.
- arme, muniții, torțe, materiale explozive, incendiare sau fumigene.
- dipozitive de șocuri electrice.
- orice fel de recipient cu gaze toxice, lacrimogene, halucinogene, sau substanțe incendiare.
- cuțite, șișuri ori alte obiecte confecționate special să taie sau să rănească. 
- aparate foto și camere de filmat profesionale.
- umbrele.
- vuvuzela.
- tobe cu ambele fețe închise; sunt permise numai tobele cu o singură față. Portavocile și stațiile de amplificare sunt interzise
- animale de companie.
 
La jocul ROMÂNIA - GRECIA, accesul copiilor de orice vârstă în Arena Națională se va face pe baza biletului de acces
Minorii sub 14 ani au acces în Arena Națională doar însoțiți de o persoană majoră.
 
Întrucât arterele din jurul Arenei Naționale vor fi supuse unor măsuri de restricționare a traficului rutier aprobate de Primăria Generală a Municipiului București, Federația Română de Fotbal face un apel către deținătorii de bilete să vină din timp la stadion pentru a evita formarea ambuteiajelor și pentru a participa astfel la fluidizarea accesului în arenă, în zona turnichetelor. 
 
Accesul în Arena Fanilor, zona dedicată suporterilor de la lângă stadion, accesul se va face începând cu ora 17:00. Porțile stadionului se vor deschide la ora 19:45.