MENIU

România - Canada la FED Cup | S-a decis programul complet al meciurilor. Cine deschide balul

Romania - Canada la FED Cup | UPDATE | Sorana Cîrstea va evolua prima pentru România în partida de Fed Cup contra Canadei. Sportiva noastră o va întâlni pe Carol Zhao. Partida începe mâine, 10 februarie, la ora 13:00.

Apoi se va juca meciul Irina Begu - Bianca Andreescu.

Duminică, de la ora 13:00, Irina Begu va evolua contra lui Karol Zhao, în timp ce Sorana Cîrstea o va înfrunta pe Bianca Andreescu.

Apoi, tot duminică, perechea Ana Bogdan / Raluca Olaru o va înfrunta pe cea formată din sportivele Katherine Sebov și Gabiela Dabrowski.

-----------------

Foto: gsp.ro

-----------------

Știrea inițială

Romania - Canada la FED Cup | România întâlnește Canada în primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup, în zilele de 10 şi 11 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Învingătoarea va juca, în aprilie, barajul pentru promovarea în primul eşalon valoric al Fed Cup, iar învinsa va evolua pentru menţinerea în Grupa Mondială II. 

Romania - Canada la FED Cup | Cine joacă pentru România

Căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, a convocat următoarele jucătoare: Irina-Camelia Begu, locul 37 WTA, Sorana Cîrstea, locul 38 WTA, Raluca Olaru, locul 45 WTA la dublu și Ana Bogdan, locul 86 WTA.

Simona Halep, locul 2 WTA, nu este refăcută după accidentările suferite la Australian Open și nu va juca la Fed Cup. Totuși, sportiva în vârstă de 26 de ani a făcut deplasarea la Cluj, pentru a le susţine pe fete din tribune. De asemenea, Simona Halep a participat și ea la dineul oficial de la Cluj, de dinaintea confruntării de la Fed Cup.

Romania - Canada la FED Cup | Cine joacă pentru Canada

Căpitanul canadiencelor, Sylvain Bruneau, le-a convocat pentru duelul cu România pe următoarele jucătoare: Carol Zhao, locul 138 WTA, Bianca Andreescu, locul 173 WTA, Katherine Sebov, locul 319 WTA şi Gabriela Dabrovski, locul 11 WTA la dublu.

Numele din lotul canadiencelor care stârnește cel mai mare interes este cel al Biancăi Andreescu. În vârstă de 17 ani, Andreescu s-a născut la Mississauga, din părinţi români, dar a început tenisul în România. Pentru Andreescu va fi a şasea participare la Fed Cup.

Romania - Canada la FED Cup | Statistică

România a învins Canada cu scorul de 3-2, la Montreal, în aprilie 2015, graţie acestei victorii promovând în Grupa Mondială.

România mai are o victorie în faţa Canadei, în 1983, la Zurich, 3-0 în primul tur al Grupei Mondiale.