MENIU

RIO 2016. Begu, eliminată în proba de simplu. Niculescu joacă luni cu Svetlana Kuzneţova

<p>Irina Begu</p>

Irina Begu, a 31-a jucătoare a lumii, a fost eliminată, duminică, în primul tur la Jocurile Olimpice de la Rio, scor 4-6, 6-3, 3-6, de Nao Hibino (84 WTA), din Japonia, sportivă pe care a învins-o în urmă cu o săptămână la turneul de la Florianopolis.

Irina Camelia Begu (31 WTA) a început foarte slab meciul din primul al turneului de la Jocurile Olimpice şi s-a văzut condusă cu 4-0 de Nao Hibino. Sportiva din România nu a cedat şi a câştigat patru game-uri consecutive, restabilind egalitatea. Begu a avut, din nou, probleme la serviciu în game-ul 10, pe care l-a cedat şi, totodată, primul set cu 6-4.

În manşa secundă, rolurile s-au inversat. Irina Begu a făcut break-ul în jocul inaugural şi şi-a conservat avantajul până la final, impunându-se cu 6-3. În decisiv, Begu a resimţit oboseala după turneul de la Florianopolis, de săptămâna trecută, unde a reuşit să câştige trofeul şi a cedat cu 3-6.

JO 2016 RIO. Programul sportivilor români de luni, de la Rio de Janeiro

RIO 2016. Înotătorul Robert Glinţă, calificat în finală la 100 metri spate, la JO 2016

La rândul său, Monica Niculescu va juca în turul al doilea de la Jocurile Olimpice, cu Svetlana Kuzneţova, din Rusia, a opta favorită pe lista capilor de serie. Meciul se va disputa luni, începând cu ora 17:00 (ora României).