MENIU

Realitatea.net are facturile. Pe ce a cheltuit FRF, sub semnătura lui Răzvan Burleanu, 77.900 euro

www.realitatea.net a obţinut şi publică facturi şi un contract legate de un turneu de pregătire controversat făcut de echipa naţională a României, în mandatul lui Răzvan Burleanu, în ianuarie 2016, în Antalya

În ianuarie 2016, echipa naţională a efectuat un turneu cu cântec în Antalya, cu scopul declarat de a pregăti Campionatului European din Franţa, însă a fost folosit un lot experimental. Și, în locul unor partide interţări, trupa lui Anghel Iordănescu a dat piept cu adversari antamaţi pe genunchi: Torpedo Kutaisi (Georgia, 5-1), Zimbru Chișinău (Moldova, 1-0) și Beroe Stara Zagora (Bulgaria, 2-1), a scris GSP.

Acţiunea a fost organizată de finul lui Laurenţiu Reghecampf, agentul Cristian Voicu, personaj suspectat de implicarea în meciuri trucate. Părţile au evitat la momentul respectiv să ofere detalii despre contract, dar Telekom Sport și Gazeta Sporturilor au demarat o investigaţie comună pe acest subiect, iar www.realitatea.net a reușit să obţină contractul și facturi legate de turneul din Antalya.

Pe 11 ianuarie 2016, FRF și MC Sports Travel semnau un parteneriat prin care compania lui Voicu se obliga să asigure două meciuri interţări pe durata cantonamentului “tricolorilor” la hotelul “Maxx Royal”, Belek: 25.01 - 06.02. Federaţia urma să achite un avans de 50% din servicii până pe 30 ianuarie și restul contravalorii până pe 4 februarie, a scris Gazeta Sporturilor.

În contrapartidă, MC Sports Travel trebuia să plătească despăgubiri de 30% din valoarea contractului, dacă nu va asigura cele două întâlniri interţări. Prima anomalie din colaborarea cu MC Sports Travel: agenţia nu avea la data respectivă licenţă de operare! Detaliul este admis inclusiv de Cristian Voicu: "Așa este, nu aveam licenţă, dar am lucrat cu o companie din Turcia care o avea. Ei au contractat serviciile în Antalya pentru echipa naţională". "E o ilegalitate. Agenţiile de turism au un regim special și, dacă nu deţin licenţa de operare, nu pot lucra în domeniu. N-are relevanţă dacă dispune de codul CAEN în actele firmei. E ca și la impresari: dacă n-ai licenţă, n-ai voie să faci transferuri”, a explicat un specialist consultat de Gazeta Sporturilor.

Ca detaliu, MC Sports Travel se angaja să ofere camere la următoarele tarife: "140 euro/persoană în dublă și 210 euro/persoană în single". În preţ intrau, printre altele, cazarea full board, loc separat în restaurant, upgrade gratuit la o cameră superioară pentru antrenor și președinte, spălătorie echipament, teren de antrenament și ambulanţă la meciurile amicale. “Costurile par destul de sus”, a comentat ieri, la Telekom Sport, Constantin Zotta, fost conducător la Rapid, FC Vaslui și FC Brașov.

A doua anomalie: a organizat FRF o licitaţie pentru un contract care bătea spre o sută de mii de euro, după cum reiese din documentele tranzacţiei? Răspunsul ar fi negativ dacă luăm în considerare chiar o declaraţie a președintelui Răzvan Burleanu dată la momentul respectiv: "Ne-a fost recomandat de Steaua!". Mai precis, s-ar fi bătut palma după o discuţie Bodescu - Argăseală, după cum indicau sursele GSP în ianuarie 2016.

A treia anomalie. www.realitatea.net deţine facturi legate de turneul din Turcia: una de avans (54.500 euro) și altele două storno (34.967,2 euro și 43.996 euro). "Facturile storno sunte cele care se emit pentru a rectifica înregistrări contabile greșite și sunt obligatoriu de trecut în contabilitate", spun specialiști consultați de Telekom/GSP. "Cele două facturi storno nu apar în contabilitatea FRF, ci doar într-un tabel cu date contabile", susțin surse din interiorul Federației, conform GSP.

77.900 de euro ar fi fost suma numai pentru cazare pe durata cantonamentului din Antalya, conform documentelor obţinute şi prezentate de www.realitatea.net.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA DOCUMENTELE!

.