MENIU

Reacţii după ce Steaua a câstigat un nou titlu de campioană

După egalul obţinut în deplasare, 0-0 cu CSM Iaşi, Steaua a devenit campioană pentru al treilea an la rând. Roş-albaştrii au bheneficiat de înfrângerea suferită acasă de ASA Târgu Mureş, 1-2, cu lanterna roşie - Oţelul Galaţi.

Steaua a castigat cel de-al 26-lea titlu de campioana a Romaniei, dupa un final dramatic de campionat. Desi o victorie le-ar fi asigurat trofeul, jucatorii lui Costel Galca nu au reusit sa invinga pe CSM Iasi. Astfel ca au fost nevoiti sa astepte o veste buna de la meciul ASA Targu Mures - Otelul Galati.

Iar vestea buna a venit. Chiar in timp ce stelistii terminasera meciul si asteptau pe gazon vesti de la Targu Mures, galatenii au marcat golul de 2-1, moment in care orice dubiu in privinta titlului a fost spulberat.

Este cel de-al doilea trofeu pentru Steaua in acest an, dupa ce a invins in finala Cupei Ligii pe Pandurii Targu-Jiu. De asemenea, peste cateva zile joaca si in finala Cupei Romaniei, cu trofeul pe masa.

Sezonul a avut şi dezamagiri pentru stelisti: ratarea grupelor Champions League, esecul din Europa League si pierderea siglei si a numelui Steaua i-au indepartat pe multi suporteri de langa echipa.

"A fost greu in iarna, acum astept sa discut cu patronul", a adeclarat Costel Galca.
"Campionatul a fost castigat pe teren. Intr-adevar, ne-au ajutat ultimele rezultate, de la Giurgiu si Targu Mures. A fost un campionat cu multe suferinte, din acest motiv bucura este enorma. Jucatorii au muncit enorm, am reusit sa remontam, sa revenim pe primul loc", a adaugat antrenorul Stelei.

"Suntem fericiţi, suntem epuizați, suntem mândri, nu am cuvinte să descriu ce se întâmplă în sufletul meu şi al colegilor mei în momentul ăsta”, a spus Raul Rusescu.
"E bine că la final ne-am bucurat şi am câştigat încă un campionat”, a afirmat la rându-i Andrei Prepeliţă.

În ceea ce-i priveşte pe marii perdanţi, Liviu Ciobotariu, antrenorul fotbaliştilor de la ASA Tg Mureş nu şi-a ascuns dezamăgirea: „Pentru mine e cea mai tristă seară pe care am avut-o în cariera de jucător sau antrenor. Faptul ca am terminat pe pozitia a doua si ca vom participa intr-o cupa europeana este însă o performanta. Eu spun ca, per total, a fost un sezon bun, foarte bun, in care puteam sa realizam chiar si acest moment istoric - castigarea titlului'', a aratat Liviu Ciobotariu.
Antrenorul a mai spus ca in aceste zile va purta discutii cu conducerea clubului din Targu Mures, ca ar dori sa ramana la echipa, insa în anumite conditii.

"Prima optiune este ASA Targu Mures, o sa am o discutie cu conducerea administrativa. In cazul in care ne vom pune de acord la anumite aspecte - si unul dintre aspecte, nu e nici un secret, e faptul ca imi doresc ca sa ramana 80% din lotul actual, probabil ca voi continua. Daca nu, asta este viata, voi merge mai departe, imi voi cauta un alt loc de munca, dar deocamdata voi ramane la Mures pentru a discuta aceste aspecte", a afirmat Liviu Ciobotariu.

Steliştii pot realiza o triplă istorică, dacă se impun duminică şi în finala Cupei României faţa Universităţii Cluj.

"Am castigat cel mai important trofeu, campionatul, dar avem inca o finala in fata. Sper ca euforia sa se opreasca maine dimineata si apoi sa ne concentram asupra meciului cu Universitatea Cluj", a subliniat Costel Gâlcă.

Cât despre relaţia cu management-ul, Gîlcă a precizat: "Am spus ca vreau sa vorbesc cu clubul, dar ramane sa vedem ce se va intampla in legatura cu prelungirea. Au fost momente grele. Eu m-am sfatuit si cu prietenii, familia, stafful, dar am decis sa raman. A fost un moment de cumpana dupa plecarea jucatorilor din iarna, a fost greu fara ei, lucru pe care l-ati putut observa in retur. Sunt deschis la discutii, imi doresc sa raman la Steaua."

Mai multe articole despre:
Steaua reacţii galca capuioană Ciobotariu