MENIU

MIRCEA SANDU, reacţie INCREDIBILĂ după instalarea lui Răzvan Burleanu la FRF

Mircea Sandu

Mircea Sandu a declarat, joi, că toate acuzele şi "cuvintele grele" schimbate cu Răzvan Burleanu în campania electorală au fost şterse cu buretele, precizând că, din acest moment, renunţă la apelativul "minicandidatul" şi va răspunde prezent la orice solicitare a noului preşedinte al FRF.

"Campania electorală s-a terminat, iar cuvintele mai grele spuse pe parcurs le-am şters cu buretele. Am terminat cu «minicanditatul» şi cu «minifotbalul», tot ce s-a întâmplat este undeva în spate. Sunt dispus la orice solicitare a preşedintelui să răspund prezent. Aş fi făcut-o pentru orice preşedinte, dar cu atât mai mult pentru Răzvan care este foarte tânăr", a spus Sandu în conferinţa comună susţinută, joi, cu Răzvan Burleanu.

Actualul preşedinte de onoare al FRF l-a felicitat pe Răzvan Burleanu şi a adăugat că de acum înainte se va ocupa de candidatura României pentru organizarea Euro 2020: "Îl felicit pe Răzvan Burleanu care a fost ales ieri liber şi democratic. Este cel mai tânăr preşedinte de federaţie din Europa şi cred că şi din lume la ora actuală. Mă bucur că este un tânăr bine pregătit cu proiecte. Începând de astăzi contractul meu de preşedinte cu federaţia se încheie, urmând ca de mâine, domnul Burleanu să înceapă şi cu contractul activitatea în cadrul FRF. Îi doresc succes lui şi echipei cu care va veni. Eu mă voi canaliza foarte mult pe candidatura de organizare a Campionatului European din 2020, iar la solicitarea preşedinteului şi pe relaţia cu Parlamentul şi Guvernul pentru că sunt prevederi legislative şi e nevoie să batem pe la uşi".

Sandu este convins că Burleanu va face toate eforturile pentru ca fotbalul românesc să progreseze.

"El (n.r. - Răzvan Burleanu) ştie că l-am susţinut pe Gică Popescu. L-am cunoscut ieri, la Adunarea Generală, dar sunt sigur că el şi echipa de conducere vor face eforturi să crească un pic, şi managerial şi financiar. Eu am început cu o victorie a echipei naţionale cu Rusia şi am stat 24 de ani, el a început cu un egal cu Argentina şi va sta 12 ani", a precizat Mircea Sandu. Acesta l-a sfătuit pe Burleanu să stea împreună cu jucătorii şi antrenorii echipei naţionale a României în cantonamentul din luna mai pentru a-i cunoaşte mai bine: "Răzvan Burleanu apare de undeva din necunoscut. Eu nu cred că trebuie să facă acum întâlniri cu jucătorii echipei naţionale, ci cu stafurile tehnice, cu Iordănescu şi ceilalţi. Va fi turneul din luna mai-iunie al echipei naţionale şi eu îl sfătuiesc să meargă şi să stea acolo cele zece zile. Acolo se poate cunoaşte foarte bine cu jucătorii şi staful".

Răzvan Burleanu a fost ales, miercuri, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), el primind 113 voturi în turul doi de scrutin, faţă de 59 câte a avut fostul arbitru Vasile Avram. Tot miercuri, Adunarea Generală a aprobat numirea lui Mircea Sandu în funcţia de preşedinte de onoare al FRF.