MENIU

Răsturnare de situație! Halep poate deveni numărul 1 mondial

Simona Halep a revenit în țară după participarea la Roland Garros. Sportiva în vârstă de 25 de ani a comentat șansele de a deveni numărul 1 mondial, în ciuda faptului că a pierdut finala turneului francez.

"Astea sunt statistici pe care eu nu le analizez. Dacă va veni ziua în care voi fi numărul 1, bine, dar momentan vreau să mă odihnesc ca să fiu 100%. Pentru mine urmează acum o pauză și după aceea turneele pe iarbă. Nu știu însă unde voi juca", a declarat Halep, conform Agerpres.

CUM POATE DEVENI HALEP NUMĂRUL 1 WTA!

Începând de luni, Halep se va afla pe locul secund WTA și este așteptată să joace în turneul Premier de la Birmingham. Avantajul Simonei în fața celorlalte două jucătoare de pe podiumul clasamentului WTA, Angie Kerber și Karolina Pliskova, este că ea nu are de apărat niciun punct în turneele de iarbă de înainte de Wimbledon.

Astfel, Halep poate ajunge pe primul loc dacă va câștiga la Birmingham, iar Kerber nu va depăși faza semifinalelor, pe care a atins-o în urmă cu un an, a informat Digi Sport.

Turneul de la Birmingham va avea loc în perioada 19-25 iunie.

Simona Halep a fost învinsă ieri de letona Jelena Ostapenko (47 WTA) cu 4-6, 6-4, 6-3, în finala turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului.

Mai multe articole despre:
Tenis Roland Garros Simona Halep numarul 1 mondial