MENIU

Raliul Harghitei, incendiar: duel între un campion mondial şi unul european

Ediția aniversară cu numărul 25 a Raliului Harghitei, ce se va desfășura în acest weekend, aduce fanilor motorsportului cea mai spectaculoasă participare din istorie. 60 de echipaje vor lua startul în etapa a cincea a sezonului din Campionatul Național de Raliuri. Șase modele vor fi de ultimă generație tehnologică - configurație R5 (record pentru o etapă internă), iar lor li se vor alătura și cinci vehicule istorice vechi de câteva decenii.

Punctul de maxim interes îl reprezintă duelul dintre campionul mondial de juniori en-titre Simone Tempestini și pilotul maghiar David Botka, campion european în 2016. Câștigător la Harghita în 2015 și 2016, reprezentantul României în campionatul mondial WRC va concura pe un model Citroen DS3 R5. De partea cealaltă, pilotul maghiar (campion la Raliul Harghitei în 2014) va reveni la Odorheiu Secuiesc pe un model Skoda Fabia R5.

Etapa harghiteană are o miză dublă pentru campionul Simone Tempestini. Aflat doar pe locul 4 în clasamentul general al sezonului, pilotul clujean își joacă aici ultima carte pentru un nou titlu. Liderul campionatului este momentan chiar colegul său de echipă de la Napoca Rally Academy, experimentatul Bogdan Marișca.

După mulți ani, Raliul Harghitei se va desfășura în 2017 pe un traseu integral de asfalt. Va include 12 probe speciale cu o lungime totală de 123 kilometri. Startul festiv se va da joi seara în Piața Martin Aron din Odorheiu Secuiesc.

Mai multe articole despre:
raliul harghitei