MENIU

Rafael Nadal, victorie "fulger" în optimi la Brisbane

Spaniolul Rafael Nadal, numărul nouă mondial, a trecut în doar 55 de minute pentru şi s-a calificat în sferturile turneului ATP de la Brisbane (Australia), dotat cu premii totale de 437.380 dolari, după 6-1, 6-1 cu germanul Mischa Zverev (51 ATP), scrie Agepres.

 La meciul său de debut în 2017, canadianul Milos Raonic, principalul favorit al turneului, a dispus de Diego Schwartzman (Argentina), cu 6-3, 6-2.

În alte meciuri din optimi, austriacul Dominic Thiem (N.4) l-a învins pe australianul Samuel Groth cu 7-6 (7/5), 6-3, iar bulgarul Grigor Dimitrov (N.7) a trecut de francezul Nicolas Mahut cu 6-2, 6-4.

Raonic și Nadal (al cincilea favorit) vor fi adversari în sferturi, acesta fiind al optulea duel dintre cei doi. Ibericul conduce în acest moment cu 6-1 la meciurile directe.

Thiem și Dimitrov vor produce și ei o confruntare atractivă, a doua dintre ei, după ce austriacul a câștigat anul trecut în sferturi la Acapulco.

Celelalte două sferturi vor fi Jordan Thompson (Australia) — Kei Nishuikori (Japonia/N. 3) și Stan Wawrinka (Elveția) — Kyle Edmund (Marea Britanie).