MENIU

Prințul Ali a sesizat TAS pentru a obține amânarea alegerilor pentru președinția FIFA

Prinţul Ali

Prințul Ali al Iordaniei, unul dintre cei cinci candidați la președinția Federației Internaționale de Fotbal (FIFA), a sesizat Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a solicita amânarea alegerilor programate vineri, la Zurich, au anunțat avocații francezi ai acestuia, citați de AFP.

Acest demers este motivat de faptul că "FIFA s-a opus cererii de procedură accelerată" a Prințului Ali, pentru utilizarea de cabine transparente cu ocazia votului, conform unui comunicat al avocaților parizieni Francis Szpiner și Renaud Smeredjian.

Conform acestora, FIFA s-a opus procedurii accelerate "pentru ca aceste probleme să nu poată fi tranșate înainte de 26 februarie", ziua alegerilor, scrie Agerpres.ro.

Cererea de instalare a cabinelor transparente a făcut obiectul unei prime sesizări a TAS, cea mai înaltă jurisdicție sportivă, cu sediul la Lausanne, depusă luni de prințul iordanian.

"În loc să accepte propunerea făcută de prințul Ali, de a pune la dispoziție cabine transparente, constatăm că FIFA nu a formulat decât o simplă cerere către votanți, de a-și lăsa telefoanele mobile în momentul în care vor merge să voteze", au denunțat cei doi avocați în comunicatul lor.

Mai multe articole despre:
FIFA alegeri fotbal prinţul Ali