MENIU

Presa străină: Românul Marius Vizer a avut dreptate în privinţa lui Lamine Diack

Marius Vizer

Editorii portalului insidethegames.biz au notat astăzi că românul Marius Vizer a avut dreptate în privinţa lui Lamine Diack, fostul preşedintele Federaţiei Internaţionale de Atletism.

Acesta din urmă este bănuit că a primit sume de bani pentru a acoperi practici dopante, în principal în Rusia. El a fost inculpat pentru corupție pasivă și spălare de bani agravantă de către justiția franceză.

Comisia de etică a CIO a cerut luni suspendarea provizorie a fostului președinte al Federației internaționale de atletism (IAAF), Lamine Diack, din funcția de membru de onoare al Comitetului Internațional Olimpic.

Lamine Diack este personajul care i s-a opus lui Marius Vizer, fost preşedinte al SportAccord, atunci când românul l-a criticat pe şeful CIO Thomas Bach de lipsă de transparenţă la conducerea forului.

Cei de la portalul amintit au reiterat o declaraţie mai veche a lui Vizer, ce îl viza pe Lamine Diack, anchetat acum: "Eu îmi sacrific familia pentru sport, în timp ce Diack sacrifică sportul pentru familia lui".

Ziarişii se întreabă dacă nu cumva Vizer, un apropiat al lui Vladimir Putin, ştia de pe atunci de practicile dubioase ale lui Lamine Diack.

 

Mai multe articole despre:
Marius Vizer