MENIU

Președintele COSR, Octavian Morariu, taxează emisiunea de campanie Bellu-Ponta: Fără politic!

Președintele COSR, Octavian Morariu, taxează emisiunea de campanie Bellu-Ponta: Fără politic!

La o zi după ce premierul Victor Ponta a defilat într-o emisiune tv alături de Octavian Bellu, declamându-și susținerea pentru acesta la șefia COSR, președintele încă în exercițiu al olimpismului românesc, Octavian Morariu, acuză politizarea campaniei pentru funcția supremă în sportul olimpic românesc.

"Dragi colaboratori, Ma adresez dumneavoastra, in calitate de membru CIO pentru Romania, si de sustinator dedicat al miscarii sportive. In perspectiva organizarii alegerilor pentru functia de presedinte al COSR, anuntata pentru data de 29 mai a.c.,

Raportandu-ma strict la prevederile Chartei Olimpice, document ce stabileste si evoca principiile fundamentale si valorile esentiale ale Olimpismului, Fac apel la formatia dumneavoastra de oameni de sport si va invit la o demonstratie de cultivare a bunului exemplu si promovare a valorilor educative, responsabilitatii sociale si a respectului fata de principiile etice fundamentale, prin abordarea unei pozitii deontologice corecte.

In acest sens, va recomand sa nu va implicati prin participarea dumneavoastra la emisiuni TV sau Radio, altele decat cele moderate direct sau in direct de catre posturi TV si Radio.

Va adresez, de asemenea, rugamintea de a nu lasa in atitudinea dumneavoastra sa se implice, sub nicio forma, elementul politic, aceasta, ma repet, in virtutea respectului fata de principiile Olimpismului si deontologiei pe care le cunoasteti in cadrul COSR. Sa nu uitam ca, pana la acest moment, COSR a fost permanent deasupra oricaror influente sau imixtiuni politice, nu numai pe durata mandatului meu, dar si pe cel al predecesorilor mei", scrie Octavian Morariu.

În cursa pentru șefia COSR se află Octavian Bellu, Elisabeta Lipă și președintele Federației de Rugby, Alin Petrache.

Mai multe articole despre:
Victor Ponta COSR Octavian Morariu Alin Petrache