MENIU

Povestea turnătorului din Dosarul FIFA: de ce a acceptat să colaboreze cu FBI

Personajul-cheie în megadosarul de corupţie al FIFA este un fost oficial de rang înalt devenit turnător. Îngropat în datorii, fostul membru al Comitetului Executiv al FIFA a acceptat să colaboreze cu FBI şi Fiscul american. El i-a înregistrat în secret pe colegii care plănuiau afaceri ilegale.

Autorităţile americane au folosit problemele cu legea ale lui Chuck Blazer pentru a-l transforma în informator. Potrivit publicaţiei Daily News, Blazer a folosit un microfon ascuns într-un breloc pentru a înregistra reuniuni cu alţi oficiali FIFA. Unele dintre aceste întâlniri au avut loc la Olimpiada de la Londra din 2012.

Chuck Blazer, fost şef al Federaţiei pan-americane de fotbal, era unul dintre cei mai puternici oameni din fotbal când Fiscul a descoperit că făcuse evaziune fiscală peste de un deceniu. Stilul de viaţă extravagant îl costase milioane de dolari pe acesta.

Printre altele, Blazer zbura cu avionul privat şi închiriase un apartament de lux doar pentru pisicile sale. Presa tabloidă a scris că Blazer a avut întâlniri în Bahamas cu personalităţi precum Vladimir Putin, Hillary Clinton şi Papa Ioan Paul al II-lea.