MENIU

Portarul lui Chapecoense, supravieţuitor al accidentului aviatic din Columbia, s-a întors acasă

Portarul echipei Chapecoense, Jackson Follma, unul dintre supraviețuitori ai accidentului aviatic în care și-au pierdut viața 71 de persoane, a părăsit luni spitalul columbian în care a fost internat pe 28 noiembrie și s-a întors în Brazilia, sub strictă supraveghere medicală.

 După ultimele evaluări la care a fost supus la spitalul din Rionegro, medicii și-au dat acordul ca Follman să fie transportat la Sao Paulo, unde va fi supus unei intervenții chirurgicale pentru o fractură cervicală, scrie Agepres.

Goalkeeper-ul a suferit mai multe leziuni în urma accidentului, fiindu-i amputat piciorul drept. El a părăsit spitalul într-o ambulanță escortată de membri ai poliției columbiene, în compania unui medic ortoped și a unui membru al familiei, înainte de a fi preluat de un avion specializat în transportul persoanelor cu probleme medicale, de pe aeroportul din Rionegro.

În cazul fundașului Alan Ruschel și al ziaristului Rafael Hanzel, alți doi supraviețuitori ai accidentului, transportul către Brazilia se va face în cursul zilei de marți, cu un avion al Forțelor aeriene braziliene.

Fotbalistul Helio Neto continuă să fie internat la secția de terapie intensivă a spitalului din Rionegro, în timp ce boliviana Ximena Suarez, însoțitoarea de zbor a companiei aeriene Lamia, rămâne la rândul ei internată în continuare, într-o altă clinică.

Avionul care transporta delegația echipei Chapecoense la Medellin, unde urma să dispute prima manșă a finalei competiției Copa Sudamericana, s-a prăbușit în apropierea aeroportului din Rionegro. În accident au murit 71 de persoane, între care fotbaliști, tehnicieni, conducători și ziariști.