MENIU

PISTORIUS, mărturisiri șocante în LACRIMI. "Am tras patru focuri de armă"

<p>Oscar Pistorius</p>

Oscar Pistorius a povestit, în lacrimi, că a tras patru focuri de armă în seara în care şi-a ucis iubita, el fiind convins că un hoţ se află ascuns în baie, informează AFP.

Îngrijorat după ce a auzit că s-a deschis geamul de la baie, sportivul a povestit că şi-a luat arma şi a mers pe bâjbâite, sprijinindu-se de pereţi pentru a-şi menţine echilibrul, fiind îngrijorat că intrusul ar putea fugi pe geam.
"Am auzit un zgomot care venea de la baie, era ca şi cum cineva ieşea de la toaletă. Până să realizez se se întâmplă, am tras patru focuri de armă", a spus Pistorius.

Când s-a întors în cameră şi nu şi-a găsit iubita în pat, a sunat după ajutor, iar apoi a spart uşa de la WC cu o bâtă de crichet.

"M-am aplecat asupra ei şi....", moment în care Pistorius a izbucnit în lacrimi. "Ea nu mai respira", a articulat el, înainte de a începe să plângă zgomotos.

Anterior, Pistorius afirmase că a "ţipat şi urlat la hoţ ca să iasă din casă".

El a povestit că a fost obosit şi a adormit după ce a vorbit la telefon cu vărul său şi s-a uitat pe internet la fotografii cu Reeva Steenkamp, neavând niciun alt plan pentru ziua următoare, când era Sfântul Valentin şi când trebuie să meargă la dentist.

S-a trezit în timpul nopţii, deranjat de "căldura extremă" din cameră, şi s-a dus pe balcon să caute două ventilatoare.
"Atunci am auzit că s-a deschis geamul de la baie. Cred că în acel moment totul s-a schimbat. Am îngheţat. Nu era altă uşă între baie şi camera mea, doar un culoar. Primul lucru la care m-am gândit a fost că trebuie să-mi iau arma şi să o protejez pe Reeva", a spus Pistorius.

După ce şi-a luat arma de sub pat, Pistorius susţine că s-a deplasat pentru a se plasa "între persoane care a intrat în casă şi Reeva", pe care o credea în pat. "Am mers încet deoarece mi-e teamă că această persoană poate fi deja pe culoar. Chiar în momentul în care m-am dat jos din pat, i-am şoptit Reevei să sune la poliţie. Când am intrat în culoarul spre baie, m-a apucat frica şi am început să urlu la hoţ să iasă din casa mea. I-am strigat Reevei să se culce la pământ, să cheme poliţia şi pentru ca persoana aceea să plece. Am mers de-a lungul culoarului, conştient că această persoană m-ar putea ataca în orice moment, nu aveam protezele la picioare, am încetat să mai ţip deoarece mă temeam că astfel mă va găsi", a mai spus el.

Campionul paralimpic sud-african Oscar Pistorius a început să depună mărturie, luni, în procesul de la Pretoria, în care este acuzat de uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2013.
Pistorius nu a negat niciodată că a împuşcat-o pe Reeva Steenkamp, dar a susţinut încă din prima zi că este vorba de o neînţelegere. El a spus că a crezut că în casă i-au intrat hoţi şi că a tras focuri de armă fără să ştie că Reeva s-a trezit pentru a merge la baie.

Sportivul riscă o condamnare la 25 de ani de închisoare, în cazul în care se va dovedi că a fost crimă cu premeditare.

Reeva Steenkamp, în vârstă de 29 de ani, era fotomodel sud-african şi prezentatoare TV.

Mai multe articole despre:
sportiv lacrimi Oscar Pistorius Reeva Steenkamp