MENIU

PETROLUL. Lovitură de TEATRU în ancheta DNA-PETROLUL

PETROLUL. Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a declarat, marţi, pentru site-ul oficial al FC PETROLUL, că membrii Consiliului Local au votat menţinerea asocierii cu gruparea de pe locul 2 al Ligii I. PETROLUL se pregăteşte în Antalya.

PETROLUL. Iulian Bădescu a a adăugat că, pentru a demonstra că este aproape de echipă, merge în Turcia, pentru a discuta cu antrenorul Cosmin Contra şi cu jucătorii de la PETROLUL, aflaţi în cantonament în Antalya.

"Am fost întotdeauna și voi fi in continuare, iar asta nu are nici o legatură cu actuala mea calitate, aceea de primar, un susținător declarat al echipei de fotbal FC PETROLUL Ploiești, pentru care ploieștenii au făcut atâtea sacrificii în ultimii ani. (...) Ieri, după lupte de culise demne de o cauză mai bună, Consiliul Local a decis să mențină asocierea cu clubul FC PETROLUL. Date fiind diversele interpretări care s-au dat evenimentelor din ultima vreme, am considerat că trebuie să am o discuție cu antrenorul Cosmin Contra și cu jucătorii. Am făcut asta de fiecare dată când situația a cerut-o și îmi voi respecta și în viitor promisiunea de a fi aproape de echipă și de a da dovadă de transparență. În acest sens, în această dimineață am plecat în cantonamentul din Turcia al echipei PETROLUL. Vreau să-i asigur pe iubitorii fotbalului din Ploiești că indiferent de scenariile care stau la baza acțiunilor întreprinse în ultimul timp de diverse cercuri de interese, PETROLUL rămâne al ploieștenilor, iar eu, în calitate de primar, echipa de la Primăria Ploiești și consilierii care cred în FC PETROLUL vom face tot ce depinde de noi pentru a premia cum se cuvine performanța fotbalistică a celui mai iubit club din țară", a afirmat Bădescu.

Asocierea dintre Consiliul Local şi FC PETROLUL a intrat în atenţia DNA, care efectuează cercetări privind modul în care aleşii au aprobat în decembrie 2012, alocarea de la bugetul local a sumei de trei milioane de euro drept premii pentru performanţele sportive ale echipei de fotbal.

La finalul lunii decembrie, anchetatori DNA Ploieşti s-au deplasat la sediul Primăriei Ploieşti, de unde au ridicat mai multe documente referitoare la obiectul acestui dosar care, potrivit unor surse, se află în faza de cercetare, premergătoare urmăririi penale.

În acelaşi dosar au fost citaţi la DNA şi audiaţi primarul Bădescu şi cei mai mulţi dintre membrii aleşi în Consiliul Local Ploieşti, for care a aprobat, prin votul consilierilor, două hotărâri care reglementează colaborarea dintre autorităţile locale şi asociaţia prin care echipei de fotbal PETROLUL Ploieşti i se acordă premii în valoare de trei milioane de euro din bugetul local.