MENIU

Paris Saint-Germain a transferat un super-star de la Manchester United

Atacantul argentinian Angel Di Maria (27 ani) s-a angajat pentru patru ani cu Paris Saint-Germain, a anunțat joi clubul francez de fotbal.

Mijlocașul argentinian, al doilea mare transfer din istoria Campionatului Franței (după cel al lui Edinson Cavani, pentru care PSG a plătit 64 milioane euro), a fost cumpărat de la Manchester United pentru o sumă estimată de presă la 63 milioane euro.

Di Maria a mai evoluat în Europa la Benfica Lisabona (2007-2010) și la Real Madrid (2010-2014), cu care a câștigat Liga Campionilor în 2014.

Născut la Rosario, ca și Lionel Messi, Angel Di Maria, vicecampion mondial cu echipa "albiceleste" la Mondialul din 2014, are 66 selecții și 15 goluri la națională. El a disputat și finala Copei America 2015. Cu selecționatele de tineret a câștigat Mondialul Under 20 în 2007 și Jocurile Olimpice în 2008.

''Sunt mândru și nerăbdător să port culorile PSG, a declarat atacantul. Vreau să obținem succese în toate competițiile pe care le vom disputa, în Franța și în Europa. Îmi doresc să câștig din nou Liga Campionilor, care este visul tuturor fotbaliștilor. Ne vom pune toți pe treabă pentru a aduce fanilor PSG și Franței cel mai mare trofeu european''.

''Suntem foarte mândri că Angel Di Maria a ales Paris Saint-Germain, a declarat Nasser Al-Khelaifi, președintele clubului. Este un jucător plin de talent, dotat cu o formidabilă capacitate de a-și elimina adversarii și cu o viteză incredibilă''.

''El se alătură unei comunități sud-americane deja importantă și, mai ales, marii familii a PSG, a adăugat qatarianul. Încă o dată, Paris Saint-Germain, recrutându-l pe Angel Di Maria, își arată marile ambiții și dorința de a ajunge cât mai sus''.

Di Maria este al treilea recrut parizian în mercato estival, după portarul german Kevin Trapp (fost la Eintracht Frankfurt) și mijlocașul francez Benjamin Stambouli (fost la Tottenham).

Sursa: Agerpres

 

Mai multe articole despre:
PSG Manchester United Angel Di Maria