MENIU

Papa Francisc, întâlnire emoţionantă, după ce au murit 71 de oameni

Papa Franscisc s-a întâlnit miercuri, după audiența generală desfășurată în Piața Sfântul Petru de la Vatican, cu delegația echipei braziliene de fotbal Chapecoense, decimată aproape în totalitate anul trecut, după accidentul aviatic produs în Columbia.

La finalul audienței, Suveranul Pontif i-a salutat și îmbrățișat pe actualii componenți ai echipei, precum și pe apropiații conducătorilor și fotbaliștilor care și-au pierdut viața în tragedia din luna noiembrie, conform Agerpres.

Delegația lui Chapecoense, compusă din 80 de persoane, i-a dăruit Papei Francisc o minge de fotbal în culorile clubului, alb și verde, iar apoi s-au fotografiat alături de conducătorul bisericii catolice.

Responsabilii clubului brazilian l-au vizitat și anul trecut pe Papa Francisc, oferindu-i atunci un tricou cu numărul 71, reprezentând numărul victimelor accidentului aviatic, produs în timp ce delegația lui Chapecoense se îndrepta spre orașul columbian Medellin, pentru a disputa prima manșă a competiției Copa Sudamericana.

Chapecoense se află în capitala Italiei pentru a disputa un meci amical cu formația AS Roma, vineri pe Stadio Olimpico, ale cărui fonduri vor fi donate pentru opere de binefacere în Brazilia.

Mai multe articole despre:
Chapecoense Papa Franscisc