MENIU

OLIMPIADA de la RIO 2016. Reacţia lui Usain Bolt va revolta lotul olimpic din Rusia

<p>Usain Bolt</p>

OLIMPIADA de la RIO 2016. Atletul jamaican Usain Bolt, multiplu campion mondial şi olimpic,a declarat, joi, că este de acord cu suspendările sportivilor ruşi în contextul unui scandal de dopaj organizat, el precizând că regulile trebuie respectate şi că atunci când există dovezi trebuie să se ia măsuri, informează The Guardian.

OLIMPIADA de la RIO 2016. "Ceea ce s-a întâmplat va speria mulţi oameni şi va reprezenta un mesaj puternic că sportul are intenţii serioase de a deveni curat. Din punctul meu de vedere, dacă ai dovada şi prinzi pe cineva atunci trebuie să iei măsuri. Dacă se consideră că suspendarea întregului lot este pasul corect atunci eu sunt total de acord. Regulile sunt reguli şi dopajul în atletism s-a agravat, astfel că sunt de acord cu suspendările", a spus Bolt.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a respins, joi, apelul celor 68 de atleţi ruşi suspendaţi după scandalul de dopaj organizat, astfel că aceştia nu vor putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Printre cei 68 de atleţi ruşi se află Serghei Şubenkov, campion mondial la 110 metri garduri, şi Elena Isinbaieva, fostă campioană olimpică la săritura cu prăjina.

Rusia a fost suspendată, în noiembrie 2015, din toate competiţiile oficiale de atletism, din cauza dopajului organizat. La 15 iulie, Consiliul Federaţiei Internaţionale de Atletism a decis să menţină suspendarea atleţilor ruşi.

Mai multe articole despre:
Usain Bolt JO 2016 atleţi