MENIU

OFICIAL. Fernando Santos renunţă la GRECIA după CM 2014

Fernando Santos

Preşedintele federaţiei de fotbal din Grecia, Giorgos Sarris, a confirmat, joi, pentru site-ul oficial al forului, că selecţionerul Fernando Santos va părăsi conducerea tehnică a echipei naţionale după Cupa Mondială din Brazilia.

Giorgos Sarris a precizat că Fernando Santos a informat de mai mult timp conducerea federaţiei de faptul că va pleca după turneul din Brazilia. Preşedintele a precizat că antrenorul va primi tot sprijinul până în ultima zi a mandatului său şi a adăugat că principala sa preocuparea este de a numi un nou selecţioner până la debutul preliminariilor Campionatului European din 2016 (septembrie).

Miercuri, presa elenă a anunţat că selecţionerul Greciei, portughezul Fernando Santos, va renunţa la această funcţie după Cupa Mondială din Brazilia, la expirarea contractului.

Santos, 59 de ani, şi-a exprimat dorinţa de a prelua o echipă de club, potrivit presei de la Atena. El a venit la naţionala Greciei în 2010, în locul germanului Otto Rehhagel, care a condus echipa la titlul european din 2004.

Fernando Santos are cu naţionala Greciei un palmares de 24 de victorii, 13 remize şi patru înfrângeri. Santos a condus naţionala Greciei în sferturile Euro 2012, reuşind şi calificarea la CM din Brazilia după barajul cu România (3-1, 1-1).

La nivel de club, el a câştigat un titlu naţional cu FC Porto, de două ori Cupa Portugaliei şi de două ori Supercupa Portugaliei şi Cupa Greciei cu AEK Atena.

Grecia este adversara României şi în preliminariile Euro-2016, în grupa F, în care se mai află selecţionatele Ungariei, Finlandei, Irlandei de Nord şi Insulelor Feroe.